banner913
banner932
banner1012

Lösemili çocuklar sevindirildi

banner1020

Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocukları ziyaret eden YDK öğrencileri, tedavi gören miniklere moral verdi, çeşitli oyuncaklar hediye ederek çocukların yüzlerini güldürdü

banner974
Lösemili çocuklar sevindirildi

banner971

Yakın Doğu Koleji Felsefe Kulübü öğrencileri, sorumlu öğretmenleri ile birlikte Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuk hastaları ziyaret ettiler.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, onkoloji servisinde bulunan çocuklara tedavi sürecinde destek olmak ve yapılan etkinliklerle çocukların gülümsemelerine, mutlu olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Ziyarette öğrenciler onkoloji bölümüm sorumlu doktor ve sağlık ekibiyle servisi gezerek çocukların bu süreçte bulundukları ortam ve tedavileri hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler tedavi gören miniklere moral verirken, çeşitli oyuncakları hediye ederek çocukların yüzlerini güldürdü.

Çocuk Onkolojisinde görevli Dr. Dilek Birgen, öğrencilere Lösemi hastalığının teşhis ve tedavi sürecini ve bu süreçte yaşanan zorluklarla ilgili bilgi verirken, okul yönetimi ve öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sırasında çocuk hastaların mücadele ettikleri sıkıntılar karşısında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, Lösemi hastası çocuklara “Yalnız değilsiniz!” mesajını verdiler.

Hayatta insanın başına her şey gelebileceğini ve önemli olan hayatın kendiniz için anlamlı olduğunu bilmemiz gerektiğini ifade eden öğrenciler “Hayatta ki en önemli olgu sağlık. Sağlıklı bir insan aslında hayattaki diğer zorluklarla baş edebilmeli ve hayatta karşılaşılabilecek çeşitli hastalıklara karşı dirençli durabilmeli ayrıca her anın değerini kavrayıp hayata sıkıca tutunmalıyız” sözleriyle duygularını ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.