banner913
banner932
banner1012

Lokmacı'da "Barış ve yeniden birleşme" etkinliği

banner1020

Lokmacı Sınır Kapısı’ndaki ara bölgede, çözüm ve barış isteğinin vurgulanması ve müzakereleri sürdüren liderlere mesaj vermek amacıyla “Barış ve Yeniden Birleşme” etkinliği gerçekleştirildi.

banner974
Lokmacı'da "Barış ve yeniden birleşme" etkinliği

banner971

WFTU üyesi sendikalar KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, PEO, DEV-İŞ, KOOP-SEN, KTAMS ve BES’in organize  ettiği  etkinliğe, aralarında CTP, TDP, BKP ve DISI gibi partilerin de bulunduğu 100’e yakın sendikal örgüt, hareket ve platform   temsilcileri katılarak destek verdi.

Etkinlikte Türkçe ve Rumca “barış”  yazılı flamalar taşınırken, “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez” yazılı pankart açıldı. Ayrıca Güney ve Kuzey’i tel örgülerle ayıran sınırları gösteren posterler de taşındı.

Barış şiirlerinin okunduğu ve barış mesajlarının verildiği etkinlikte,  Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansına işaret edilerek  zamanın durduğu ve kaderin tayin edildiği yerde olunduğu vurgulandı ve   “Kaderimizi başkalarının  ellerine bırakırsak sonumuz yine hüsran” denildi.

Etkinlikte, “Kıbrıslıların” barışı istediği vurgulanarak,  milliyetçiliğe, şovenizme ve ırkçılığa “hayır” denildi.

Etkinliğe destek veren örgütlerin temsilcileri de mesajlarını iletti.

İki toplumlu etkinliğin başında ise “United Cyprus Now” Türkçe ve Rumca bildiri okuyarak,  liderlere “Sessiz çoğunluğa ihanet etmeyin” mesajı verdi.

Liderlere, adanın bölünmüşlüğüne  son vermek için gerekli liderliği ve cesareti göstermeleri çağrısında bulunuldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.