banner913
banner932
banner1012

Klasik Bisikletlerle Kültür Turu

banner1020

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, “4. Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliğini düzenliyor.

banner974
Klasik Bisikletlerle Kültür Turu

banner971

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, “4. Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliğini düzenliyor.

16 Eylül Cumartesi günü yapılacak etkinliğin “Kıbrıs’ın yakın geçmişinde kullanılan, Raleigh, Rudge ve Cooper gibi bisikletleri bir araya getirip, halka hem nostalji yaşatmak, hem de bisiklet kullanımının önemini anlatıp teşvik vesilesi oluşturmak” amacıyla organize edildiği belirtildi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, 16 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da, Güzelyurt terminali önünde buluşularak saat 10.30’da başlayacak 4. Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü’nde şehrin tarihi, kültürel ve sosyal çekim merkezlerinin önünden geçilecek. Tur boyunca katılımcılara rehber tarafından bilgi verilecek. Tur bitiminde bisikletlerin park edilmesinin ardından ise St. Mamas avlusunda, Kıbrıs kültürünü yansıtan standlar kurularak iskemle bağlama, sele sepet örücülüğü, kalbur ve elek yapımı gibi canlandırmalarla kültürün önemi anlatılacak.

Dernek, klasik bisikleti olmayan katılımcıların normal bisikletleriyle de etkinliğe katılabileceğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hilal Acuner - 7 yıl önce
çok gerekli bir oluşum. Hem geçmiş hem de geleceğe umut taşıyan bir etkinlik. Genç kalanlar ve gençler bisiklete özendirilmeli. Ada'nın verimi için bisikletliler desteklenmeli