banner913
banner932
banner1012

“Kıbrıs Türk Özgürlük Mücadelesi” konulu bilgi yarışması yapıldı

banner1020

İngiliz döneminden günümüze dek Kıbrıslı Türklerin adadaki varoluş mücadelesini, yaşantılarını ve yaşanan siyasi gelişmeleri konu alan yarışmada, Kıbrıslı Türk Liderler Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın hayatından kesitleri içeren 2 ayrı belgesel de izletildi

banner974
“Kıbrıs Türk Özgürlük Mücadelesi” konulu bilgi yarışması yapıldı

banner971

“Kıbrıs Türk Özgürlük Mücadelesi” konulu bilgi yarışması dün (13.01.2020) Cihangir-Düzova İlkokulu’nda yapıldı.

4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada çocuklara 10 soru sorulurken, öğrencilerin başarılı olmalarından dolayı yedek sorulara da geçildi.

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in de izlediği yarışmada “Mücadele Masası”ı birinciliği, “Barış Masası” ikinciliği, “Kıbrıs Masası” üçüncülüğü ve “Özgürlük Masası” dördüncülük ödülünü aldı.

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler birincilerin ödüllerini verirken, çocukları başarılarından dolayı kutladı.

İngiliz döneminden günümüze dek Kıbrıslı Türklerin adadaki varoluş mücadelesini, yaşantılarını ve yaşanan siyasi gelişmeleri konu alan yarışmada, Kıbrıslı Türk Liderler Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın hayatından kesitleri içeren 2 ayrı belgesel de izletildi.

Başkan Ali Karavezirler, Cihangir-Düzova İlkokulu Müdürü Erhan Ceylanlı ve tüm okul öğretmenlerini de tebrik ederken, tarihin öğretilmesi açısından bu tarz yarışmaların çok önemli olduğunun altını çizdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.