banner913
banner932
banner1012

Gazi Yüksel’den üç uluslararası etkinlik birden

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Gazi Yüksel, 12’nci Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’ne katılarak üç etkinlik gerçekleştirdi.

banner974
Gazi Yüksel’den üç uluslararası etkinlik birden

banner971

 Gazi Yüksel’in Adana Altınoran Sanat Akademisi’nde açılan “Duvarlarımız” adlı kişisel resim sergisine KKTC Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu da katılarak destek verdi. Yüksel’in sergisi 4 Nisan’a kadar açık olacağı belirtildi.

Çukurova Sanat Günleri çerçevesinde Mersin Fotoğraf Derneği’nde iki sunum gerçekleştiren Yüksel, büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. Mersin’deki ilk gösterinin içeriği kendisinin “fotoğraf mühendisliği” diye tanımladığı karanlık oda ve bilgisayar fotoğraflarından oluşmaktaydı ve “Metaforik Hikayeler” başlığını taşıyordu. Kavramsal fotoğrafların yer aldığı gösteri retrospektif bir özellik taşıyordu.

Gazi Yüksel’in Mersin Fotoğraf Derneği’ndeki ikinci gösterisi ise multi disipliner bir eser olan “Beşikten Mezara Yemeni” çalışması oldu. Kıbrıs Türk kadınının doğumdan ölüme kadar başında taşıdığı geleneksel yemeni objesinin dramatik hikayesinin anlatıldığı çalışma ayakta alkışlandı.

Yüksel, Adana Rotary Kulübü’nün düzenlediği 15’nci Uluslararası Fotoğraf Yarışması jürisinde de yer aldı. Dünyanın ilk ve tek sanatseverlerin izlenimine açık jürisi toplantısında 1489 kişinin katılıdığı bu etkinlikte Manzara ve Kavramsal Fotoğraf kategorilerinde toplam 5 bin 93 fotoğraf değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.