banner913
banner932
banner1012

Engelli duyarlılığında muhteşem gece

banner1020

Kuzey Kıbrıs Turkcell 4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması ödülleri verildi. Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucu, fotoğraf yarışmasının “Empati” başlığında birinci Serkan Ülker oldu. Serkan Ülker aynı zamanda Instagram kategorisinde de birincilik kazandı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, engelli bireyler ile fotoğraf sanatçılarının ortak çalışmalarını yansıtan “Özgürlük” konulu fotoğraflarda ise birincilik ödülünün sahibi İsmail Özyol ve Murat Katrin oldu

banner974
Engelli duyarlılığında  muhteşem gece

banner971

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelsiz yaşam odağındaki "Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması” muhteşem bir final gecesine sahne oldu.
Başkent Lefkoşa’nın tarihi mekanıBedesten’deki geceye yoğun bir katılım yaşanırken, dereceye giren eserler ödüllendirildi, fotoğraflar sergilendi.
Engellilerin başarılarının bir kez daha gündeme geldiği gecede, empati ve farkındalık artırıldı, sanatın evrensel dili önemli bir duyarlılıkla bütünleşti.
Ödül gecesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in yanısıra Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit,
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Genel Müdür Yardımcıları, bürokratlar, sanatçılar, engelli ve fotoğrafçılık derneklerinin temsilcileri ayrıca çok sayıda davetli katıldı.
Ministry of Dance okulundan Bilgen ve Ahmet Arık’ın engelli bireyler Ömer Bulduk ve Özlem Sesli ile birlikte sunduğu dans gösterisi dakikalarca alkışlanırken, birbirinden başarılı fotoğraflar da izlenime açıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu, tiyatro sanatçısı Hatice Tezcan yaptı.
Ödül heyecanı
4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreninde ise heyecan doruğa ulaştı.
Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda, “Empati” konusunda
birinci Serkan Ülker oldu. İkinciliği Gökhan Gökberk, üçüncülüğü de Refik Devrim kazandı. ‘Empati Jüri Özel Ödülü’ ise Cüneyt Bayram’a verildi.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, engelli bireyler ile fotoğraf sanatçılarının ortak çalışmalarını yansıtan “Özgürlük” konulu fotoğraflarda ise birincilik ödülünün sahibi İsmail Özyol ve Murat Katrin oldu.
İkinciliği Yıltan Taşçı ve Besim Zafersoy, üçüncülüğü ise Emine Algün ve Bilge Özikiz kazandı.
“Özgürlük” konusunda Jüri Özel Ödülü Neriman Turan ve Mehmet Geçit’e verildi.
INSTAGRAM üzerinden yarışan ve halkın beğenisiyle sonuçlanan kategoride ise birinci Serkan Ülker seçildi.

Saner: Sosyal sorumluluk projeleri önemli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, engellilerin toplum hayatında daha etkin yer alması, ayrıca bu alanda farkındalığın yükseltilmesi için böylesi etkinliklerin son derece anlamlı olduğunu söyledi.
“Bu etkinlik çok anlamlı ve çok özel bir etkinlik,hem engelli kardeşlerimize hem de sanata dokunuyor” diyen Bakan Saner, yarışmanın geleneksel olarak sürdürülmesinin önemine de dikkat çekti.
Saner konuşmasında şunları söyledi:
“18 yıldır adamıza hizmet eden, yatırım yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell sadece iletişim alanında değil sosyal sorumluluk odağında gerçekleştirdiği başarılı projeleriyle de önemli işlere imza atıyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell sadece engellileri değil çevreden, trafiğe birçok sosyal sorumluluk projesini destekliyor. Bizler de özellikle genelde çalışma, özelde engelliler alanında yeni projelere destek veriyor, bu alanda pek çok girişim yapıyoruz. Sanat Engel Tanımaz projesine destek verenleri kutluyorum, başarılı eser sahiplerini tebrik ediyorum.”

Maden:  Üretmeye devam edeceğiz

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de konuşmasında, hedeflerinin, dünyanın en ileri teknolojilerini halkın hizmetine sunarken, ülkeyi de sahiplenmek olduğunu söyledi.
Maden şöyle konuştu:
“Bu sahiplenme sadece mobil iletişim ya da teknoloji ile sınırlı değildir. Sosyal sorumluluk projelerimizle de çevreden eğitime, trafikten üretime kadar her alanda, kazancımızı yatırıma dönüştürüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerindeki öncü rolümüz, pek çok alanda önemli bir farkındalık yaratıyor. Hepimizin desteği ile ülkemizde yeni başarı öyküleri yazılıyor.”
Yeni yatırım projeleri için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten Harun Maden, mobil iletişim ve teknolojiye yönelik yatırımların önemli olduğunu, ancak, bir engellinin hayatını değiştirmek, ülkemize yeni ormanlar kazandırmak ya da trafik yol güvenliği için eğitim vermenin de en az teknolojiye yatırım kadar önemli olduğuna ve gerekliliğine dikkat çekti.
Harun Maden sözlerini şöyle tamamladı:
“Gururla söyleyebiliriz ki, ülkemizde teknoloji ve engelsiz projelerini Kuzey Kıbrıs Turkcell'den ayrı düşünmek mümkün değildir. Kuzey Kıbrıs Turkcell’i 18 yıldır sahiplenen ve işbirliğini bizden hiçbir dönem esirgemeyen tüm halkımıza, devlet ve hükümet yetkililerimize, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.”

Sergi 24 Mayıs’a kadar açık

Gecede, başarılı isimlere ödülleri verildi. 1’inci gelenlere 1.500 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon, 2’nci gelenlere 1.000 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon, 3’üncü gelenlere 750 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon ödül olarak sunuldu.
Yarışmanın Seçici Kurul üyeliklerini fotoğraf sanatçısı Buket Özatay, Hasan Hüseyin ve Kadir Kaba, ülkemizin tanınmış ressamlarından Güner Pir, tiyatro sanatçısı İzel Seylani, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış yaptı.

Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması Sergisi, 24 Mayıs tarihine kadar Bedesten’de ziyaret edilebilecek. Yarışmada ödül alan fotoğraflar 750 TL, sergileme alan fotoğraflar ise 500 TL ücretle satışa sunuldu.Fotoğrafların satışlarından elde edilen gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneğine bağışlanacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.