banner913
banner932
banner1012

"Çocuklar, ülkelerin ve  dünyanın geleceği"

banner1020

Başbakan Özgürgün, çocukların, ülkelerin ve  dünyanın geleceği olduğunu belirterek, hükümet olarak, eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi

banner974
"Çocuklar, ülkelerin ve  dünyanın geleceği"

banner971

Başbakan Hüseyin Özgürgün, çocuk  hastalıklarının önlenmesi, bu konuda bilimsel çalışmalar yapılması amacıyla kurulan Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı’nın (ÇOHAV) dün akşam, Girne Merit Park Otel’de düzenlediği ve ilk etkinliği olan gala gecesine katıldı.

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, gecede yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, çocukların, ülkelerin ve  dünyanın geleceği olduğunu, hükümet olarak eğitime ve sağlığa büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Çocuk  hastalıklarının önlenmesi  ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılması için hekimlere, sağlık çalışanlarına ve halka yönelik eğitim çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Vakfın önemli işlere imza atacağına inandığını ifade eden Başbakan Özgürgün, “Bize düşen, vakfa çalışmalarında destek vermektir” dedi.

Başbakan Özgürgün, herkesi vakfın çalışmalarına katkı koymaya davet etti.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, sağlık alanında teknoloji ve altyapının  sürekli  gelişmesi nedeniyle   hastanelerin, cihaz ve altyapılarının sürekli yenilenmesinin şart olduğunu söyledi.

Hükümetlerin, devletlerin en başta gelen görevlerinden birinin sağlık hizmeti vermek olduğunu dile getiren Sucuoğlu, sivil toplum örgütlerinin sağlık alanında yaptığı katkıların büyük önem taşıdığın kaydetti.

Gala gecesinden elde edilen gelir, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Bebek Yoğun Bakım Ünitesine bağışlanacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.