banner913
banner932
banner1012

Çocuklar resimlerle kalplerindeki Dr. Küçük’ü anlattı

banner1020

“Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük” Resim Yarışması ödül töreni ve Resim Sergisi dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı

banner974
Çocuklar resimlerle kalplerindeki Dr. Küçük’ü anlattı

banner971

Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 112. doğum yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük Resim Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi” dün akşam yapıldı.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi işbirliğinde yapılan  “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük Resim Yarışması”nda ödül kazanan beş öğrenciye plaket ve ödülleri verilirken, yarışmaya katılan 12 ilkokuldan 193 öğrencinin resimlerinin de sergilendiği Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi açılışı da yapıldı.

Ödül töreni ve sergi açılışı öncesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Bakan Cemal Özyiğit, Dr. Küçük Vakfı adına Halide Tunceri ve Telsim –Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar kısa birer konuşma yaptı.

Özyiğit, Dr. Fazıl Küçük 112. Yaşının kutlandığı günde çok önemli bir açılış yapıldığını ve Girne’de açılan Dr. Küçük Anıtı’nın çok güzel bir yerde açıldığını ancak kendisinin Bütçe görüşmeleri nedeniyle orada olamadığı için çok üzgün olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı.

Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün bugünlere gelmesinde en önemli faktör olduğunu ve onun yaptıklarının gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliğine vurgu yapan Özyiğit, “Gerek bu şekilde yarışmalar gerekse başka faaliyetlerle onu yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya ve katkı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yarışmaya katılan çocukların yaptıkları resimlerle Dr. Küçük’ü kalplerinde ne şekilde yaşattıklarını gördükçe mutlu olduklarını ifade eden Özyiğit, yarışmaya katılan öğrencileri ve onları yüreklendiren öğretmenlerini kutlarken, maddi destek veren sponsorlara da teşekkür etti.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, Dr. Küçük’ün gelecek nesillere aktarılması için yapılacak olan her etkinliğe katkı koymaya devam edeceklerini söyleyerek, Dr. Küçük’ün yaptıklarını her zaman anlatılması ve bilinmesi gerektiğini ancak yeterli materyalleri bulmakta zorlanıldığına dikkat çekti.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı adına konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Halide Tunceri ise, Dr. Küçük’ün her zaman Türkiye ile birlik beraberlik içinde hareket edilmesi taraftarı olduğunu hatırlatarak, Girne’ye açılan Dr. Küçük Anıtı’nda Dr. Küçük’ün bir yüzünün Beşparmaklar’a diğer yüzünün Toros’lara baktığına vurgu yaptı. Dr. Küçük’ün yaptıklarını ve mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için Vakıf olarak var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Tunceri, yarışmaya katılan ve kalplerindeki Dr. Küçük’ü sevgisini anlatan tüm çocukları kutladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren çocuklara ödülleri verilerek, “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük Resim Yarışması”nın açılışı yapıldı.

Yarışmada birincilik ödülünü kazanan Polatpaşa İlkokulu’ndan Şenay Elibol’a  ödülünü Bakan Özyiğit, İkincilik ödülünü kazanan Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nden Gülay Aksal Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, üçüncülük ödülünü kazanan  Gönyeli İlkokulu’nda Pervin Molla’ya ödülünü Halide Tunceri verdi.

Jüri Özel Ödülünü kazanan Rüya Özgül Buruk’a Fevzi Tanpınar ve Vakıf Özel Ödülü’nü kazanan Laren Gece’ye ödülünü ise İsmail Tirali takdim etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.