banner913
banner932
banner1012

Çocuklar, kültürümüzü yaşayarak öğreniyor

banner1020

AB tarafından finanse edilen Akova - Yıldırım İlkokulu'nda bu yıl içinde başlatılan kültürümüzü yaparak ve yaşayarak öğrenme projesi kapsamında çalışmalar ilerliyor

banner974
Çocuklar, kültürümüzü yaşayarak öğreniyor

banner971

 

Mağusa bölgesi ilkokullarından Akova - Yıldırım İlkokulu'nda bu yıl içinde başlatılan kültürümüzü yaparak ve yaşayarak öğrenme projesi hızla ilerliyor. Avrupa Birligi’nin Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette V. Hibe programı altında finanse edilen ve Mağusa Kültür Derneği ve Yeşil Mağusa Derneği’nin yürüttüğü Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor projesinin küçük hibe programı kapsamında yürütülen projenin ilk ayağı tamamlandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Akova - Yıldırım İlkokulu Müdürü Neriman Vamık, okul olarak bu projeyi yapmaktaki amaçlarının çocukların yaşayarak öğrenmelerine katkı koyup, kültürümüze ait olan sebze ve meyveleri tanımalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Bu projeyle okulun sebze ekilebilen bir bahçe ve çeşitli meyve ağaçları kazandığını anlatan Vamık, "Bunları öğrencilerle birlikte yaptık. Bahçemize ağaçlarımızı diktik, sebzelerimizi ektik. İleriki yıllarda da meyveleri toplayıp bu meyvelerden neler yapılabileceğini öğreneceğiz.

Örneğin yeşil zeytin toplayıp çakıstez yapmayı, siyah zeytin toplayıp sofralık zeytin yapmayı ve zeytinyağı çıkarmayı yaparak, yaşayarak öğreneceğiz" dedi.

Bu arada Akova-Yıldırım İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri dün hazırlanan bahçede su deposuna el baskısı ve grafiti yaptılar ve bahçeye sebze diktiler

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.