banner913
banner932
banner1012

"Bu halk seni unutmaz"

banner1020

Girne’de tarihi bir gün yaşandı. Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün anıtı, Girne’nin en güzide noktası olan Çevre Yolu Üst Geçit Çemberi’nde törenle açıldı. Bir tarafı Türkiye’ye, diğer tarafı da KKTC’ye bakan anıt, liderimize 112’nci doğum gününde ölümsüz bir armağan oldu

banner974
"Bu halk seni unutmaz"

banner971

Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün 112. doğum yıldönümü olan dün Girne’de tarihi bir gün yaşandı.

Liderimizin anıtı, Girne Çevre Yolu Üst Geçit Çemberi’nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı törenle açıldı. 
Törene halktan ve askeri yetkililerden ve diğer çevrelerden büyük ilgi olmasına rağmen, milletvekillerinden Ünal Üstel hariç hiçbir katılımın olmayışı dikkat çekti.

Açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük birer konuşma yaptı.


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  konuşmasında, Tıp Bayramı olmasının yanı sıra Dr. Fazıl Küçük’ün doğum günü ve onun mücadelesini yansıtan Halkın Sesi gazetesinin de 76. Doğum günü olduğuna dikkat çekti.
Anıtın neden 3 boyutlu olarak tasarlanmadığı konusunu düşündüğünü fakat dün yerleştirildikten sonra baktığında anıtın Dr. Fazıl Küçük’ün mücadelesinin anlamlandırıldığını kaydeden Akıncı, anıtın bir tarafının Türkiye’ye, diğer tarafının da KKTC’ye baktığına işaret etti.
Dr. Fazıl Küçük’ün daha henüz Türkiye’de Kıbrıs davası bilinci olmadığı 1950’lerin ilk yarısında bu bilinci uyandırdığını kaydeden Akıncı, sadece milli davanın ve varoluşun simgesi değil aynı zamanda modern çizgisi, çağdaş kişiliği, bağnazlığa ve din istismarına karşı duruşuyla da örnek olduğunun altını çizdi.


Akıncı, Küçük’ün dini mahkemeler yerine aile mahkemeleri kurulmasını savunduğunu, Evkaf’ın ve eğitim işlerinin Kıbrıslı Türklere devredilmesi için çabaladığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Fazıl Küçük’ün toplumsal hayatta Lefkoşa Belediye Meclisi üyeliğinden Kıbrıs Cumhuriyeti Başkan Yardımcılığı’na uzanan ve yeri geldiğinde siyasi parti de kurarak halkına liderlik ettiğini vurguladı.
Akıncı, mütevazı, şakacı ve taşıdığı insan sevgisiyle de andıklarını Dr. Fazıl Küçük’ü anmaya ve yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.