banner913
banner932
banner1012

“Birlikte”nin ilk gösterimi yapıldı

banner1020

“Birlikte” isimli belgeselin ilk gösterimi Arabahmet Kültür Evi’nde gerçekleştirildi

banner974
“Birlikte”nin ilk gösterimi yapıldı

banner971

.asi. Production tarafından hazırlanan “Birlikte” isimli sözlü tarih çalışması, önceki gün Arabahmet Kültür Evi’nde gösterildi. İlk kez seyirciyle buluşan belgesel, Kıbrıs’ın kuzeyinden ve güneyinden seyircilerin katılımıyla izlendi..asi. Production’dan Mine Balman & Besim Baysal tarafından yapılan açıklamaya göre, belgeselde; Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar açısından ele alınan ve yorumlanan Kıbrıs’ın çatışmalı dönem, bu kez arada kalmış olan Kıbrıslı Ermenilerin gözünden aktarıldı.
20. yüzyılın başından itibaren dünyanın dört bir tarafına dağılan Ermenilerin, Kıbrıs’a da yerleşmeleri, adamıza çeşitli zanaatlar getirmeleri, Türkçeyi etkin şekilde kullanabilmelerinden dolayı Kıbrıslı Türklerin yaşadığı mahalleleri yaşam alanı olarak belirlemeleri, Kıbrıslı Türklerle birlikte güzel komşuluklar kurmaları, iş yapmaları ve birlikte emek mücadelesi vermeleri, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında artan milliyetçiliğin sonucunda; dükkanların/sokakların yakılması ve Lefkoşa’nın dikenli tellerle bölünmesi, Kıbrıslı Ermenilerin evlerini terk etmek zorunda kalması da anlatıldı.
60 dakikalık belgesele emek verenler şöyle:
“Yapım: .asi. Production Proje: Mine Balman ve Besim Baysal Yönetmen-Montaj: Mine Balman Işık: Besim Baysal Transkript: Besim Baysal Seslendirme: Aslı Murat Çeviri: Yeşer Özdenya Cambaz Redaksiyon: Alexander- Michael Hadjilyra”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.