banner913
banner932
banner1012

Basın Teşvik Ödülleri yarın veriliyor

banner1020

banner974
Basın Teşvik Ödülleri yarın veriliyor

banner971

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü resepsiyonla kutlayacak.

Basın Teşvik Ödülleri’nin de verileceği resepsiyon, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde yarın saat 19.30’da yapılacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre bu yıl ki ödüller; Perihan Aziz, Mustafa Kortun, İzzet Volkan, Nezire Gürkan ve Belgin Demirel’den oluşan Ödül Jüri Komitesi tarafından toplam üç toplantıda belirlendi.

Ödül alan isimlerde tüzük uyarınca, üyelik şartı da gözetildi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, “süreklilik, hak ediş, farkındalık yaratma, genel kabul, duyarlılık, meslek ruhu” gibi ilkeleri temel alan komite, gelecek yıllarda köşe yazarlarına, dergi yayıncılığına/eklere ve kurumlara da ödül verilebilmesi için tüzükte açılım yapılmasını önerme kararı da aldı.

Kurul ayrıca, ödüllerde üyelik şartından hareketle, birliğin üye yapısını geliştirmesi gerektiği konusunda da görüş belirtti.

ÖDÜLLER

Bu yıl “haber” dalında Yenidüzen Gazetesi’nden Meltem Sonay, Havadis Gazetesi’nden Bertuğ Topal, TAK’tan Gözde Süreç Sarı ödüle layık görüldü.

Fotoğraf dalında TAK’tan Hüseyin Sayıl ödül aldı.

Röportaj dalında ise Yenidüzen Gazetesi’nden Didem Menteş, TAK’tan Rahme Çiftçioğlu ödüle layık görüldü.

TV Haber dalında BRTK’dan İçim Yalovalı, TV Haber Programı dalında ise Genç TV’den Baykan Gürses Özdağ, Haber Spikeri dalında SİM TV’den Damla Dabis Özel, Radyo Haber Programı dalında BRTK’dan Betül Arslan, Genç Yetenek Özel Ödülü dalında SİM TV’den Mustafa Baflı ödül aldı.

Barış Gazeteciliği dalında Kıbrıs Gazetesi’nden Ali Baturay ödüle layık görüldü.

Bu yıl ilk kez Medyada Hakan Çakmak Kültür Sanat Ödülü ise, Tantana Mizah Dergisi’ne verildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.