banner913
banner932
banner1012

“Asgari ücretin şekli de ismi de belirlenmesi de değiştirilecek”

banner1020

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, bundan sonrasının daha önemli olduğunu, var olan yasayla ancak bu kadar yapılabildiğini, artık düğmeye basarak asgari ücretin hem ismini, hem şeklini hem de belirlenmesinin değiştirileceğini söyledi

banner974
“Asgari ücretin şekli de ismi de belirlenmesi de değiştirilecek”

banner971

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de konuşmasında, ülkede gelmiş geçmiş sendika örneklerinin kimisinin olumlu kimisinin olumsuz etki yarattığına değindi ve sendikalaşmanın iyileştirilmesi gerektiğini her fırsatta vurguladığını ifade etti.
Mücadeleci bir partinin içinden geldiğini ve çalışma hayatındaki bu tür sorunların çözümü için mücadele ederken, sendikalı olmanın ve sendikalaşmanın ne olduğunu öğrendiğini belirten Çeler, kendisinin “özel sektörde sendikalaşmanın” sözünü Meclis’e öneri sunduğu günlerde verdiğini ve bugün bir kez daha vermenin gereksiz olduğunu söyledi.
Kamu sendikalarına yapılan türlü saldırıların sendikaları “öcü” diye gösterdiğine de dikkati çeken Çeler, birlikte yeni bir PR çalışması yaparak bu algı operasyonunu ortadan kaldırabileceklerini ifade etti.
“Komik” bir asgari ücret açıklandığını, fakat bu ücret açıklanırken masanın etrafında esas olması gereken emek kesiminin bulunmadığını anlatan Çeler, bundan sonrasının daha önemli olduğunu, var olan yasayla ancak bu kadar yapılabildiğini, artık düğmeye basarak asgari ücretin hem ismini, hem şeklini hem de belirlenmesinin değiştirileceğini söyledi.
Bu konunun sürekli gündemde tutulmasını özellikle sendika ve STÖ’lerden isteyen Çeler, böylelikle en düşük maaşı alan kişinin de insanca hayatını sürdürebilmesinin sağlanacağının altını çizerek, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’ın ve yeni göreve gelecek yönetimin mücadelesini selamladığını ve iletişimle diyaloğun sürmesini dilediğini belirtti.
DENKTAŞ
Konuşmasına, “Genel kurulun yapılacağı salona girdiğimde, Çalışma Bakanı Zeki Çeler kulağıma eğilerek, ‘Doğdum, büyüdüm sen ve Ahmet Kaptan var, nedir bu iş?’ diye sordu” şeklinde başlayan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 26 yıldır kimi zaman tatlı kimi zaman tatsız tecrübeler yaşanmasına rağmen, ideolojik farklılıklara rağmen ortada bozulmayan bir dostluk bulunduğunu aktardı.
Empati ve hoşgörü sağlanması ve birlikte hareket edilmesinin, küçük bir ülke olan Kıbrıs’ta en gerekli ve en doğrusu olacağını söyleyen Denktaş, “Zaten Kıbrıs Türküne de bu yakışır” ifadelerini kullandı.
Yeni KTAMS yönetimine başarı dileyen Denktaş, aynı hoşgörü, anlayış ve saygı ortamının devam etmesi dileğinde bulundu ve 36. genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.
Denktaş’ın konuşmasının ardından genel kurula ara verildi.

Aranın ardından KTMAS Genel Sekreteri Güven Bengihan bir önceki döneme ait faaliyet raporunu sundu.
KTAMS’ın Kıbrıs sorununa siyasi eşitliğe dayalı Federasyon temelinde adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması gerektiğine inandığını kaydeden Bengihan, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönünde yönetim kurulu kararı aldıklarını hatırlattı.
Bengihan, kamuda hizmet veren üyelerin ve diğer çalışanların mağduriyetine yol açan kararların ve uygulamaların iptal edilmesi için gerek ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunarak, gerektiğinde eylemler ve grevler yaparak bazen de hukuki alanda mücadele ederek sonuç almaya çalıştıklarını kaydetti.
“Eşit işe eşit ücret” prensibi yok sayılarak hayata geçirilen ve “Göç Yasası” olarak nitelenen 47/2010 sayılı yasanın iptali için hayata geçirdikleri eylemler sonucu bu yasa ile ilgili bazı iyileştirmeler yapıldığını belirten Bengihan, sendikanın hedefinin; bu yasanın tamamen iptal edilerek yaratılan eşitsizliğin ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması olduğunu da ifade etti.
Çalışanların, daha çağdaş koşullarda hizmet verebilmeleri, halkın da kamudan daha kaliteli hizmet alabilmesinin sendikanın temel hedeflerinden olduğunu anlatan Bengihan, bu hedefe ulaşmak için birçok kurumda personel eksikliklerinin giderilmesi ve fiziki koşulların iyileştirilmesi talebiyle eylem ve grevler yaptıklarını bildirdi.
Bengihan, eğitim konusuna büyük önem veren sendikanın bu dönem içerisinde değişik konularda seminerler ve eğitim çalışmaları düzenleyerek üyelerinin gelişimine katkı sağladığını, sendikanın üye olduğu uluslararası sendikalarla gerçekleştirdiği temaslar sayesinde emekçilerin sesinin uluslararası platformlarda duyulmasını sağladığını belirtti.
Sendikal birlikteliğe büyük önem veren KTAMS’ın, çalışanların ekonomik ve özlük haklarının geliştirilmesi ve sorunlarının çözümü için birçok kez diğer sendikalarla güç birliği içinde eylemler gerçekleştirdiğini de anlatan Bengihan, sendikanın mücadelesinin ekonomik haklar ve özlük hakları talepleri ile sınırlı olmadığını, emek, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu kaydetti.
Örgütlü olmanın önemine de işaret eden Bengihan, küresel sermayenin emek sömürüsüne karşı da dost ve kardeş örgütlerle omuz omuza, dayanışma içerisinde, ortak mücadele verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Genel Kurulda faaliyet ve mali raporların görüşülerek onaylanmasıyla, tüzük değişikliklerinin yapılmasının ardından yönetim ve onur kurullarının seçimi yapıldı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.