banner913
banner932
banner1012

14. Orkide Yürüyüşü 5 Mart’ta Kozanköy’de

banner1020

Kanser Araştırma Vakfı’nın 14. kez düzenlediği orkide yürüyüşü bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek

banner974
14. Orkide Yürüyüşü 5 Mart’ta Kozanköy’de

banner971

Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) bu yıl 14. kez düzenlediği Orkide Yürüyüşü, Telsim ana sponsorluğunda 5 Mart’ta Kozanköy-Karşıyaka istikametinde  gerçekleşecek. Play Fm ve Lemar’ın da desteklediği yürüyüşte toplam 9km bir alan yürünmüş olacak.

Telsim Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Kanser Araştırma Vakfı (KAV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve Lemar İnsan Kaynakları Müdürü Erkan Yergin katıldı. Basın toplantısında yürüyüş hakkında bilgiler verilerek, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımın beklenildiği söylendi.

CAMGÖZ: VAKFIN ANA PRENSİPLERİNDEN BİRİ: “İNSANA YATIRIM”

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, basın toplantısında, vakıf hakkında kısa bilgi vererek, vakfın ana prensiplerinden birinin ‘insana yatırım’ olduğunu söyelerek, kanser ile mücadele yollarını araştırmaya devam ettiklerini söyledi.  Kanser araştırma projeleri olduğunu söyleyen Camgöz, bunlardan birisinin Kıbrıs’ta su, toprak ve bitki örneklerinde ağır kanserojen madde içeren arsenike rastladıklarını, aynı zamanda güneşin bol olan bir ülke olmasına rağmen D vitamini eksikliğine rastladıklarını, bunu da araştırmalarına aldıklarını ifade etti. Camgöz sözlerine şöyle devam etti: “ 4. kez ana sponsor olan Telsim’e, Lemar’a ve Play Fm’e çok teşekkür ederim. Bu araştırma onların destekleriyle gerçekleşiyor. Moleküler araştıma çok masraflı. Biz yine de esas yatırımımızı insana yapıyoruz. Bir diğer projemiz ise, Kıbrıs’ın doğal besinlerinin kansere dönük incelemesini yapmak. Bu vesileyle halkımızı 14. Orkide Yürüyüşü’ne bekliyoruz. 1000 civarında katılım bekliyoruz. Halkımızın her zaman olan duyarlılığına güveniyoruz.” 

TANPINAR: KANSERE KARŞI ADIM ADIM

Kanser Araştırma Vakfı ve Kurucu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Camgöz ile birlikte Telsim olarak yeniden bir projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, KAV’ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve destek sunmaktan dolayı büyük bir heyecan duyduklarını söyledi. Tanpınar, kansere karşı duyarlı bir toplum yaratmak, farkındalığını daha da artırılmasını sağlamak amacıyla 14. Orkide Yürüyüşü’nü dördüncü kez destek sunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Kanser ülkemizde kanayan bir yara. Neredeyse girmediği aile kalmadı. Kansere karşı adım adım diyerek, bu konudaki mücadeleyi ve asla vazgeçilmemesi gereken uğraşı bir kez daha, ritüel bir yaklaşım da olsa hep birlikte ortaya koyup, bütün ülkemizde farkındalığı yaratacağız. Telsim ailesi olarak, ülkemizdeki bilimsel araştırmaları daha da artırmak ve daha da duyarlı bir toplum haline gelmek için çalışmaların öneminin çok büyük olduğunu bilmekteyiz. Orkide Yürüyüşü her yıl bu amaçla yapılmakta. Bu yıl, geçen yıldan farkılı olarak eski güzergahına dönerek, Kozanköy-Karşıyaka arasında 9km parkuru yürüyeceğiz” dedi.

YERGİN: 14. KEZ ORKİDE YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Lemar İnsan Kaynakları Müdürü Erkan Yergin yaptığı açıklamada ise, 14. kez Orkide Yürüyüşü’ne destek olmaktan onur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Kanser Araştırma Vakfı ile ilk günden beri birlikte olduklarını söyleyen Yergin, kanser hastalıklarının tanınması ve bu hastalıklardan korunma yöntemleri konusunda halkı bilinçlendirmek için destek sunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kanser Araştırma Vakfı’nın, Kıbrıs için önemli bir kuruluş olduğunu söyleyen Yergin, Orkide Yürüyüşü’nün yaygınlaşması ve gelişmesi için Lemar Ailesi olarak her zaman destek sunacaklarını söyledi. Yergin, herkesi 5 Mart’ta Kozanköy’e davet etti.

14. Orkide Yürüyüşü’nün biletleri tüm Deniz Plaza şubeleri ve Telsim’in  Lefkoşa’daki Ortaköy, Girne Kapısı, Dereboyu, Girne’deki Girne Merkez, Gazimağusa’daki  Sakarya, Güzelyurt ve İskele Shoplarından 35 TL bağış yapılarak temin edilecek. Ayrıca, bilet

numaralarını 0548 855 15 15 numaraya gönderenler, yürüyüş sonrası yapılacak olan çekilişte, birbirinden güzel hediyeleri kazanma şansını yakalayacaklar.

Yürüyüş günü, Gazimağusa Belediye önü, Güzelyurt otobüs terminali ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu önü ve Girne GAÜ’den otobüsler kalkacaktır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.