banner913
banner932
banner1012

EROĞLUNDAN UYARI


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 17 Ekim 2015, 14:24

Eski UBP lideri, ve, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, bazı davranışların, Cumhurbaşkanı Akııncının, müzakere masasındaki elini zayıflatıyor , dedi.

Özellikle de Mehmetali Talatın (o. Eroğlu da okusun.

Kıbrıs Türk tarafı masada “iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı, federal bir çözüm” ister, değil mi?  İyi okunsun bakalım, Eroğlunun Anastasiadesle  imzaladığı anlaşma ne anlama gelir?

Bir zamanlar, “tek çakıl taşı vermeyiz” deyen Eroğlu değil miydi ?

Kendisi ile çok kez görüştüm, konuştum.

Bir yanda, aşırı milliyetci da eski Cumhurbaşkanı ya), dolaşarak sağda solda olumsuz beyanatlar  vermesini eleştirdi.

Ee, Sayın Eroğlu, Anastasiadisle  yaptığı tarihi anlaşmasında, Kıbrıs Türk tarafının masadaki durumunu  zayıflatmadı mı ? Neydi  o anlaşma. Lütfen tekrar okunsunpozisyonunda, diğer yanda, çözüm destekleyicisi, katı ve  iddialı bir Eroğlu. Bir başka  tarafda, populizm uğruna retorik-ileri geri konuşmak- yapmakta.

Bıraksın Talatı da, şu anda, UBP nin içindeki hazin kavgayı halletsin. Daha iyi olmaz mı?

UBP , yıllarca kendisinin sözünden çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı esnasında bile, elini UBP nin üzerinden çekmedi.

Varsın, asıl şimdi, devreye girsin ve dağılmakta olan UBP yi kurtarsın.

Yeniden UBP başkanı olamayacağına göre, varsın dıştan forsunu, nüfuzunu kullansın.

Koalisyon hükümetinin durumunun da ne olduğunu, ne olacağını, UBP nin şu andaki Başkanı, Hüseyin Özgürgün, açıkca vurguladı.

Zaten , UBP_CTP-BG koalisyonu, ha var ha yok.

Memlekette otorite kalmadı. Bombalar, dinamitler, Klaşnikoflar dolaştırılıyor, uyuşturucu ve kadın ticareti başını almış gidiyor..Kavgalar, kurşunlamalar, cinayetler, cürümler artıyor. Mahkeme  kararlarını takan yok. Hükümet dahi Yüksek mahkeme kararlarına saygılı değil.

Saygılı ise, kanıtlasın.  Emeklilerin maaşlarından kanunsuzca kesilen paraları geri ödesin. Mahkemenin kararını yerine getirsin.

Çiftciyi, emlakcıyı, turizimciyi, hayvancıyı, işciyi, emekliyi, ülkede aşayişi, güveni düşünüt de , onların yararına, herhangi bir icraatta bulundu mu  söz konusu koalisyon ?

Ah Eroğlu Ah...!! Bir vakitler bana bizzat “İrsen bu iş beceremiyor, ben olsaydım , bir  bakışta, koyardım işleri yoluna . Kimse başkaldıramazdı bana parti içinde...” dediğini de  hatırlatmadan edemeyeceğim.

Lütfen, iktidardakiler de, bir kenara çekilmiş olan liderlerimiz de, azacık  halk yararına uğraşsınlar, işbirliği, dayanışma içinde halkın ciddi sorunlarını halletsinler.

Müzakerelerde ister ilerleme olsun, ister gerileme. Bizler, evimize bakalım, kendimize  , güvenli, müreffeh günler  hazırlamaya bakalım.

Daha iyi olmaz mı ?

**  ** 

 

 

Fotğrafta Eroğlu ile bir buluşmamız yansıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.