banner913
banner932
banner1012

En büyük MTG


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 19 Mayıs 2019, 23:20

Sezonun gerçek şampiyonu kim sorusunun yanıtı belirlendi! Mağusa Türk Gücü. Bu yılki rakibi Yenicami karşısında, lig ve kupada iki galibiyet bir beraberlik elde eden Mağusa Türk Gücü, “GERÇEK ŞAMPİYON”luğunu hem puan, hem galibiyet sayısı hem de ikili ve genel gol averaj farkıyla ilan ederken, bu yılın en büyüğü kim? sorusuna da yanıt vermiş oldu.

Öğünmek gibi olmasın ama biz bu sonucu aylar önce yazıya dökmüş, haftalar önce, YAK ikisini de kaybedebilir uyarısında bulunmuş, günler önce de MTG’nin “Şimdi başlıyoruz” sloganıyla Mağusa Kupalara ‘ambargo’ koydu ön görüsünde bulunmuştuk. Bunları yazarken fala falan bakmış değildik elbet! Düşünce, inanmışlık ve yatırım farklarını gözlemlediğimiz için bunları kaleme almıştık! İddiamı tekrarlamak gerekirse Mağusa Türk Gücü camiası en az üç yıl kupaları başkalarına vermez, diyoruz! Bu yıl başlangıç yılı olduğu için ‘teşvikleri’ maruz görüyor olsak da önümüzdeki yıllarda MTG’nin bunlara ihtiyaç duymadan şampiyonluk yolundaki dantelleri uyumlu bir şekilde örecektir diye düşünüyorum. Zaten rakiplere şöyle bir baktığımda onlarla baş edecek rakip de görmüyorum ya…

TEBRİKLER

Bu üstünlük ve başarılarından dolayı öncelikle Mağusa Türk Gücü camiasını yürekten kutlarken, ikincilikleri kimseye bırakmayan, MTG’ye ciddi rakip olarak bizlere kaliteli maçlar izlettirip rekor sayıda izleyiciyi statlara taşımaya vesile olan Yenicami Ağdelen Kulübü’nü de yürekten kutlarım. İki takıma da teşekkürlerimi yürekten sunmak isterim. Onlar olmasaydı gönül rahatlığıyla hangi müsabakaya gidebilecektik ki…

Bir teşekkür ve takdirlerimi Kupa final maçı ile birlikte son haftaların en kritik maçlarını başarıyla yöneten, hiçbir şaibeye imkân vermeyen hakem Kerem Eran’a sunmak isterim. İyi yoğunlaşınca (konsantre) oluyormuş demek ki. Yolundan şaşma Kerem.

Final karşılaşmasını yorumlar isek, şunu görüyoruz ki, Mağusa Türk Gücü rakibine göre daha iyi bir kadroya sahip. İlk 11’lerde başa baş görünseler de, yedek kulübesinde yedek kıta olarak bulunan futbolcular bazında MTG, kat kat üstün. Zaten maçları bu sözde yedek futbolcular sayesinde aldıkları da bir vaka!

Yenicamililer, kadro darlığı ile sakatlık konularını mazeret olarak ileri sürmesinler lütfen. Diğer takımlara kiralık olarak verdikleri futbolcuları anımsasınlar, “darlık” ile “sakatlık” konularını, akıl terazilerinde bir tartsınlar ve ona göre söylemde bulunsunlar lütfen!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.