banner913
banner932
banner1012

Ekrandan yansıyanlar…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 29 Kasım 2017, 22:47

Futbolumuzun kalite yönünden neden gerisin geriye gittiğini soruşturup arayış içerisine girdiğim şu günlerde, bilge kişilerle tartışırken dostlardan önemli bir uyarı aldım. “Hoca, sen futbolumuzun kalitesini bırak hakemlere bak. Bir zamanlar futbolumuzun önünde olan hakemliğimizin, neden futbolumuzun da gerisine düştüğünü araştır” demleri üzerine aklım karıştı neyi araştıracağımı şaşardım…

Öncelikle futbol kalitemizin aşağılarda olduğu gerçek olmakla birlikte gerisin geriye gittiğine inanlardan değilim. Gerçek olan, bizlerin çok yavaş ilerlemesine karşın dünya veya emsal kabul ettiklerimiz ülkelerin çok hızlı yükselişleridir. Bunun yansıması olarak geriliyor gibi görünüyoruz. Yanlış yönetilmemiz, ikili ilişkilerimizin çok kötü, realitelerden uzak İDOLOJİK görüşlerin ağır basması Anavatan Türkiye dahil dünya ile ilişkilerimizin gevşemesine neden olmuştur.

Hakemliğimize gelince bu konu ciddi bir araştırma gerektirir. Bu araştırmayı yapmamış olmamdan dolayı fazla söz söylemek istemiyorum. Ancak KOP ve TC Futbol Federasyonu yetkililerinin hakemlerimizi yeterli görmelerinden dolayı liglerinde nasıl görev verebiliriz çalışmalarına son vermelerini üzüntü ile izlemekteyim. Bunun nedeni muhakkak araştırılmalıdır!

Son iki haftadır spor kamuoyunda yansıyan tepkileri göz önüne alarak yakından izlediğim hakem performanslarında gözlemlediğim şu: Hakemlerimizin fizik kondisyonları üst düzeyde. En az futbolcular kadar fit ve sağlamlar. Futbol oyun kurallarını yorumlamaları ise ‘içler acısı’. Oyun kurallarını hiç dikkate almıyorlar. O anki haleti ruhları ne ise ona göre karar veriyorlar. Penaltı pozisyonlarını yanlış değerlendirmeleri, bu hür ve çekincesiz davranışlarından kaynaklanıyor. Bu davranışları hakem yorumcularının da yardımcı olduğu, doğruları göstermede yetersiz kalışları da yalın bir gerçektir…

   Bu hafta canlı ve ekranlardan izlediğim penaltılık pozisyonları evlere şenlik kararla sergilendi! Binatlı-Yalova maçında iki penaltı yoktan var edildi. Mağusa Türk Gücü’nün penaltısı es geçildi. Lefke’nin temiz golü iptal edildi. Gençler Birliği - Merit Alsancak Yeşilova maçındaki iki kesin penaltı yok sayılıp “delete” edildi.

Evet, hatalar çok ama her tarafa yapıldığı için denge sağlanmış oluyor! İki yanlış bir doğru etmiyor ama bizim de yapacak bir şeyimiz yok!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.