banner913
banner932
banner1012

Yunanistan'da 20 Nisan'a kadar yetecek para kaldı'

banner1020

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tükenebileceği belirtiliyor   ATİNA - Ali Öztürk/Mehmet...

banner974
Yunanistan'da 20 Nisan'a kadar yetecek para kaldı'

banner971

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tükenebileceği belirtiliyor

 

ATİNA - Ali Öztürk/Mehmet Hatipoğlu aa

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın, yeni yardım alamaması durumunda ödemeleri yerine getirmekte zorlanacağı ve elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tamamen tükenebileceği belirtiliyor. 

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Yunan hükümetinin, Avrupa Finansal İstikrar Fonu’ndan (EFSF) talep ettiği 1,2 milyar avronun EuroWorking Group tarafından engellenmesiyle 9 Nisan'da Uluslararası ParaFonu'na (IMF) yapılacak 465 milyon avroluk ödemeyi gerçekleştirmekte zorlanacağı tahmin ediliyor.           

Yunanistan’a reformları netleştirmesi için 30 Mart'a kadar süre 

Avro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan’a 20 Şubat anlaşması kapsamında yerine getirmeyi taahhüt ettiği yükümlülükleri netleştirmesi ve bu konuda Avrupalı ortaklarını ikna etmesi için 30 Mart Pazartesi gününe kadar süre tanıdığı bildirildi. 

Brüksel’in, Atina’dan öncelikli olarak yeni vergilendirmeler ve bölgesel bazı havaalanlarıyla, Yunanistantelekomünikasyon şirketi OTE’nin ve Atina hipodromunun özelleştirilmesiyle ilgili adım atmasını beklediği kaydediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.