banner913
banner932
banner1012

“Yerli müteahhit ile Türkiye firmaları arasında ayrımcılık yapılıyor”

banner1020

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer, yerli müteahhitlere “ödenmesi gereken avans ve ihzarat ödeneklerinin” ödenmediğini; ancak Ankara’da açılan ihaleler neticesinde KKTC’ye gelip iş yapan Türkiye firmalarına her türlü fark, her türlü muafiyet verildiğini savundu

banner974
“Yerli müteahhit ile Türkiye firmaları arasında ayrımcılık yapılıyor”

banner971

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), yükselen dövize önlem olarak yerli müteahhitlere “ödenmesi gereken avans ve ihzarat ödeneklerinin” ödenmediğini; ancak Ankara’da açılan ihaleler neticesinde KKTC’ye gelip iş yapan Türkiye firmalarına her türlü fark ve her türlü muafiyetin verildiğini iddia etti ve bunu eleştirdi.

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer yazılı açıklamasında, ayırımcılık yaratıldığını savundu ve dövizin yükselmesine paralel maliyetlerin her geçen gün yükseldiğini kaydetti.

Gürcafer, “Şartnamelerde ve/veya ilgili Bakanlar Kurulu kararlarında döviz yükselmesine karşı önlem amaçlı avans ve ihzarat (imalat için gerekli malzemenin önceden alınarak şantiyede stoklanması işlemi) ödemeleri bulunmasına rağmen bu ödemeler yapılmamaktadır. 7 Kasım 1985, 24 Ağustos 1994, 5 Mart 2007, 16 Haziran 2014 ve 15 Ekim 2015 tarihlerinde yapılan düzenlemeler vardır. Devlet bunlara uymayarak suç işlemektedir” dedi.

Yetkililerin, devletin tek sorumluluğu kamu çalışanlarının geçimini düşünmekle sınırlıymış gibi bir yaklaşım sergilediğini de ileri süren Gürcafer, “Batmak üzere olan müteahhidin ve inşaat sektöründen ekmeğini kazanan on binlerce insanın feryadına kulak tıkamaktadır” yorumunda bulundu.
Gürcafer açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Feryadımıza kulak tıkayan efendilere sorarım; Ankara’da açılan ihaleler neticesinde KKTC’ye gelip iş yapan Türkiye firmalarına her türlü fark, her türlü muafiyet verilebiliyorken, Kıbrıs Türk müteahhidine neden verilemiyor?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.