banner913
banner932
banner1012

“Vergiler ertelenmeli, faizler işletilmemeli”

banner1020

Hayata Dokun Hareketi, dövizin olumsuz etkilerine karşı önerilerde bulundu

banner974
“Vergiler ertelenmeli, faizler işletilmemeli”

banner971

Hayata Dokun Hareketi, son günlerde yaşanan döviz artışını “ölümcül ekonomik kriz” olarak nitelendirerek, döviz artışının olumsuz etkilerine karşı çözüm önerilerinde bulundu.
Hareket adına Hasan Bilgehan tarafından yazılı olarak açıklanan öneriler arasında; kira, bakım, hizmet gibi hammadde gerektirmeyen her ürünün Türk Lirası ile ticari işleme devam etmesi de bulunuyor.
Küçük esnafın vergilerinin derhal ertelenmesi, uygulanan gecikme faizlerinin işletilmemesi, eğitim kurumlarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşı öğrencilerin harçlarının kriz öncesi kur değerine sabitlenip, Türk lirası harç alınması önerildi.
Yerli üretim olan temel gıdada, tüp gaz ve elektrikte krizin etkisi geçene kadar fedakârlık ilkesinin çalıştırılması gerektiği ifade edilerek, yerli tarım seferberliğinin başlatılması da önerildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.