banner913
banner932
banner1012

Ticaret Odası'ndan et ithaline kontrollü izin çağrısı

banner1020

Ticaret Odası et ihtiyacının yasal yollarla karşılanmasının  kaçakçılığı önleyecek tek yol olduğu ifade edilerek,  hükümetin et ithalatına kontrollü bir şekilde izin vermesinin  halk sağlığı ve gıda ihtiyacının karşılanması bakımından zorunluluk haline geldiğine dikkat çekti

banner974
Ticaret Odası'ndan et ithaline kontrollü izin çağrısı

banner971

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Güney Kıbrıs’tan kaçak et getirilmesinin, yasal şekilde sürdürülen  et üretimi ve ticaretinin  ihtiyacı karşılayamamasının sonucu olduğunu belirtti ve kaçak etle mücadele için et ithalatına kontrollü bir şekilde izin verilmesini istedi.

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, ihtiyacın yasal yollarla karşılanmasının  kaçakçılığı önleyecek tek yol olduğu ifade edilerek,  hükümetin et ithalatına kontrollü bir şekilde izin vermesinin  halk sağlığı ve gıda ihtiyacının karşılanması bakımından zorunluluk haline geldiği kaydedildi.

Açıklamada, et kaçakçılığıyla ilgi basında çıkan haberlere işaret edilerek, kaçakçılığın süreklilik  kazandığı ve kaçak et miktarının  sürekli artarak tonlarla ifade edilmeye başlandığı vurgulandı.

Kaçak  etlerin hiçbir kontrolden geçmediği gibi sağlıksız koşullarda taşındıkları da dikkate alındığı zaman et kaçakçılığının halk sağlığını ciddi bir şekilde tehlikeye attığı kaydedilen açıklamada, et kaçakçılığının vardığı boyutların, kayıt dışı ticareti artırdığı, adaletten uzak rekabete yol açtığı  ve  iş ahlakını da ciddi şekilde tehdit ettiği ifade edildi.

Ticaret Odası açıklamasında, et ihtiyacını Kuzey Kıbrıs’tan karşılayamayan tüketicilerin Güney Kıbrıs’tan alış-veriş yapmaya yönelecekleri ve et ihtiyaçlarının yanı sıra diğer  gereksinmelerini de Güney Kıbrıs’tan temin edecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Tüm bu olumsuzluklar, yasal şekilde sürdürülen et üretimi ve ticaretinin toplum ihtiyacını karşılayamamasının bir sonucudur. Pazar nüfusundaki artış ve ona bağlı ihtiyacın yasal yollarla giderilmesi kaçakçılığı önleyecek tek yoldur. Bugünkü durumda, hükümetin et ithalatına kontrollü bir şekilde de olsa izin vermesi, hem halk sağlığı, hem de gıda ihtiyacının karşılanması bakımından bir zorunluluk haline gelmiştir. Yasal yollarla et ithal edilmesi, elbette kaçakçılığa ve kayıt dışılığa karşı kalıcı bir önlem teşkil edecektir” denildi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Et ihtiyacının yasal olmayan yollarla karşılanmasının  gıda güvenliğini tehdit etmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu gerçek ilgili tüm çevreler tarafından bilinmesine karşın, et ithalatına hala izin verilmemesinin  manidar olduğu belirtildi.

Açıklamada,  et ithalatına kontrollü bir şekilde de olsa başlanmasının başta yerel tüketiciler olmak üzere turizm ve yüksek öğrenim maksadıyla adada bulunan konuklara hizmet vermeye çalışan işletmeleri büyük ölçüde rahatlatacağı ifade edilerek,  hükümet gerekli önlemleri acil olarak almaya çağırıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.