banner913
banner932
banner1012

"Tarım ve narenciyede sıkıntılar ayni"

banner1020

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve beraberindeki bir heyet Güzelyurt Narenciye Üretici Birlikleri ile bir araya geldi. Kelle, tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların da narenciye sektöründeki sıkıntılar ile ayni olduğuna değinerek, bu anlamda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaptı

banner974
"Tarım ve narenciyede sıkıntılar ayni"

banner971

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve bereberindeki bir heyet, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu ve Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Turgut Akçın ile görüştü.

Sorunların yerinde dinlenip, narenciyenin geldiği noktanın konuşulduğu ziyaretlerde üreticilerin ürünlerini pazarlama konusunda yaşadığı sıkıntılar ele alındı.

Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ziyaretlerde yaptığı konuşmada narenciye alanlarının günden güne yok olmasını üzüntü ile izlediklerini belirterek, suyun gelmesi ile Güzelyurt bölgesindeki narenciye bahçelerinin yeniden hayat bulacağından ümitli olduğunu söyledi.

Kelle, tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların da narenciye sektöründeki sıkıntılar ile ayni olduğuna değinerek, bu anlamda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaptı.

Kelle sözlerine şöyle devam etti; ‘’Birliklerimizin daha güçlü bir yapı ile faaliyetlerini sürdürmeleri sağlanmalı ve üreticilerimiz devlet tarafından desteklenmelidir. Bizler Çiftçiler Birliği olarak her zaman üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. Birliklerimizin  üyelerinin hakkını ve çıkarlarını koruma noktasında da elimizden gelen desteği vermeye hazırız.’’

Üretici Birlikleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölgede üretimin durması halinde ülke ekonomisinin de ciddi şekilde sarsılacağını belirttiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.