banner913
banner932
banner1012

"Stonite'ın ihracatı artarak sürüyor"

banner1020

Bakan Atun Levent Sanayi tesisinde üretilen modern kaplama taşı; "Stonite"ın ihracatının artığını belirterek, teknoloji ile birlikte üretilen ürünlerin katma değerinin son yıllarda ihracatta önemli bir yer tutmaya başladığını bunun da bu yönde verilen desteklerin en somut göstergesi olduğunu vurguladı

banner974
"Stonite'ın ihracatı artarak sürüyor"

banner971

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  Haspolat Sanayi Bölgesindeki Levent Sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Atun Levent Sanayi tesisinde üretilen modern kaplama taşı; "Stonite"ın ihracatının artığını belirterek, teknoloji ile birlikte üretilen ürünlerin katma değerinin son yıllarda ihracatta önemli bir yer tutmaya başladığını bunun da bu yönde verilen desteklerin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ticaret Dairesi Müdür Nalan Nazlı, Sanayi Dairesi Müdürü Salih Gökpınar e Özel Kalem Müdürü Hurşide Baybora ile birlikte Haspolat Sanayi Bölgesinde üretim yapan Levent Sanayi Tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Haspolat Sanayi Bölgesinde yer alan Levent Sanayi tesislerinde Şirket Direktörü Mete Boyacı tarından Stonite kaplama taş tesisleri hakkında bakan Atun’a bilgi verildi.

Boyacı, Levent Sanayi Ltd'e ait modern yer döşeme ve cephe kaplama ürünü Stonite'ın ihracatı artarak sürdürdüğüne dikkat çekti.

“Stonite'a Türkiye ve İngiltere'den yoğun ilgi var.  Kuzey Londra'da modern villa tipi konut projelerinin yer döşeme ve duvar kaplama işlerinde Stonite ürünleri kullanılıyor” diyen Boyacı, doğru ürün, doğru kalite ve doğru fiyat olunca KKTC'ye uygulanan ambargoların her zaman etkili olmadığı ve şu an dünya inşaat sektörünün yeni gözdesi Stonite için Türkiye, İngiltere ve Arap ülkelerinden ciddi taleb bulunduğunu kaydetti.

ATUN: “STONİTE, SON YILLARDA ÖNEMLİ İHRAÇ ÜRÜNLERİNDEN BİRİ OLDU”

Atun, ”Çevre dostu teknoloji ile ülkemizin doğal kaynak hammaddesini yüksek değer ve tasarım kazandırarak, hiçbir sübvansiyona ihtiyaç duyulmadan ihraç edilebilir bir ürün durumuna gelen Stonite, son yıllarda önemli ihraç ürünlerinden biri” dedi.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETİMİN DESTEKLEYİCİSİYİZ”

Atun, “Kıbrıslı Türkler olarak bu yatırımlar ülkemiz ekonomisi için çok kıymetlidir. Yerel ham maddeyi çevre dostu teknoloji ile birleştirip dünya pazarlarına sunan yatırımcılarımız küresel bir köy haline gelen dünyada artık kendi yerlerini alıyorlar. Bizde Hükümet olarak bu noktada ortaya koyduğumuz vizyon ile üretimin her zamankinden daha fazla destekleyicisiyiz. Bugün gezdiğimiz bu tesis doğru kredi ve teşviklerle ülke sanayisinin nerelere gidebileceğinin en güzel örneğidir. Kıbrıs adasında bu teknolojiye sahip tek tesis olma özelliği yanında, coğrafyamızın da bu teknoloji seviyesinde tesis edilmiş birkaç fabrikasından birisi olması, ülkemiz endüstriyel gelişiminin sağladığı katkı yönüyle de son derece önemlidir. Ben bu bağlamda Levent Şirketler Grubu’nu tebrik ediyorum ve başta Mete Boyacı olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.