banner913
banner932
banner1012

Piyangolar Dairesi’ne dava

banner1020

Başbakan Erhürman, Sayıştay tarafından Piyangolar Dairesi’nde üç yıl arka arkaya yapılan denetimlerde, bilet gösterilmeden ödeme yapıldığının tespit edildiğini bildirdi ve bu konuda Başbakanlık olarak dava açacaklarını kaydetti

banner974
Piyangolar Dairesi’ne dava

banner971

Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak 7 milyon 87 bin 700 TL’lik Sayıştay Başkanlığı bütçesi ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.
yaptı. 
Başbakan Tufan Erhürman, Başsavcı ile görüştüğünü, Sayıştayın bütün raporlarının Başsavcılığa gittiğini teyit ettiğini kaydetti ve bu sürecin nasıl işlediğini anlattı. 
Başsavcılığın işin sadece suç iddiası ayağıyla ilgilendiğini, gerekirse ceza davası açtığını söyleyen Erhürman, tazminat konusunda dava açma yetkisinin ilgili bakanlıkta olduğunu dile getirdi. 
Önüne gelen raporlardan örnek veren Erhürman, Piyangolar Dairesi konusunda hazırlanmış 9 Mart 218 tarihli Sayıştaylık raporunu okudu. 
Sayıştay tarafından Piyangolar Dairesi’nde 3 yıl arka arkaya yapılan denetimlerde, bilet gösterilmeden ödeme yapıldığının tespit edilip, raporlandığını dile getiren Erhürman, bu konuda prosedürü başlatmanın Başbakanlığın görevi olduğunu belirtti.
Erhürman, bu konuda Başbakanlık olarak dava açacaklarını kaydetti.
Başbakan Tufan Erhürman, Sayıştay bağımsızlığı konusunun Anayasa değişikliğine konduğunu ancak bunun reddedildiğini hatırlattı. 
Maliye Teftiş Kurulu’nun Savcılığa ilettiği 24 dosya bulunduğunu söyleyen Erhürman, dosyalarla ilgili bilgi verdi. 
Bir milletvekilinin her oturumda Biokim ve hellim dosyasını gündeme getirdiğini dile getiren Erhürman, “Eğer yolsuzlukların üzerine gitmeye niyetliysek, parti ayrımı yapmamayı öğreneceksiniz” dedi. 
Bu konuyu siyasete alet etmek istemediğini dile getiren Erhürman, yolsuzluk dosyalarının siyaseti temizleme amacı olduğunu kaydetti. 
Sayıştaylığın ceza vermesi, mahkeme görevi görmesi gibi bir görevi olmadığını söyleyen Erhürman, buna sıcak bakmadığını, kurumun güçlendirilmesinin önemli olduğunu ancak ceza vermesinin doğru olmayacağını belirtti. 
Erhürman, 400 kişilik işçi kotasının yarısının geçtiğimiz yıl geçici işçi ile doldurulduğunu, bunun doğru olmadığını ve ihtiyaç duyulan alanlarda istihdamı engellediğini söyledi. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.