banner913
banner932
banner1012

"Küçükbaş hayvancılıkta beyan ve destekler örtüşmüyor"

banner1020

banner974
"Küçükbaş hayvancılıkta beyan ve destekler örtüşmüyor"

banner971

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları “küçükbaş hayvancıların kan alımı ve sahada kan alanların karşılaştığı sıkıntılar” konusunda konuşma yaptı.

Hamzaoğulları, konuşmasının başında Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının yaptığı greve işaret ederek, 4 aydır para alamayıp, evine ekmek götüremeyen çalışanların durumuna dikkat çekti.

Hamzaoğulları, bu konuda ne yapılacağını sordu.

Hastalıklarla mücadele kapsamında Hayvancılık Dairesi’nce sürdürülen proje çerçevesinde küçükbaş hayvanlardan kan alımı sırasında, hayvan üreticilerinin gözlemlediği ve duyduğu sıkıntı ve şikayetleri aktaran Hamzaoğulları, kan alımında kayıtlı rakamların üzerinde rakamlarla karşılaşıldığını savundu.

Bu işten rant sağlayan insanlar olmasını eleştiren Hamzaoğulları, küçükbaş hayvancıların sütüne ihtiyaç olduğunu ve bölgede tek üretim tesisi olması nedeniyle üreticilerin zaman zaman mağduriyet yaşadığını kaydetti.

Hamzaoğulları, imalatçıya süt veren ve vermeyen arasında da bir denge sağlanması gerektiğine işaret etti.

ÇAVUŞOĞLU

Yeniden kürsüye gelen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Tütün İşletmeleri’nin 34 çalışanıyla hizmet verdiğine işaret ederek, Yenierenköy Tütün Fabrikası’nın sıkıntılarına değindi.

Tütün ekiminin teşvik edilmek istendiğini ve dış ülkelere satılmak istendiğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, yeni alınan Mercedes’ler konusun çarpıtıldığını kaydetti ve popülist yaklaşım olarak niteledi.

İthalatın azalması ve kendi kendine yeten bir ülke olabilme konusunda çalıştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Yenierenköy Belediyesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için Maliye Bakanlığı’nın bir çalışma yapıldığını kaydetti.

“BEYAN VE DESTEKLER ÖRTÜŞMÜYOR”

Küçükbaş hayvancılık konusunda, bütün yardım ve desteklerin beyan üzerine yapıldığını, beyanlar ve rakamların örtüşmediği konusunda kendilerinin de verileri olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve verilerin bir süre sonra milletvekilleriyle paylaşılabileceğini vurguladı.

“Köhnemiş bir düzenden çıkmaya çalışıyoruz, sorunları her geçen gün azaltma yönünde çalışıyoruz” diyen Bakan Çavuşoğlu, sistemi oturtmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.