banner913
banner932
banner1012

"Köklü yerel yönetimler reformuna ihtiyaç var"

banner1020

Yerel yönetimler ve merkezi yönetim temsilcilerinin katıldığı Salamis Bay Conti Otel’deki çalıştayda,  köklü yerel yönetimler reformuna ihtiyaç duyulduğu, bu noktada Belediyeler Birliği’ne önemli görevler düştüğü görüşü ortaya çıktı

banner974
"Köklü yerel yönetimler reformuna ihtiyaç var"

banner971

Kentsel Politikalar Çalıştayı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi (AÜ) ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği katkılarıyla hafta sonu gerçekleştirildi.

Yerel yönetimler ve merkezi yönetim temsilcilerinin katıldığı Salamis Bay Conti Otel’deki çalıştayda,  köklü yerel yönetimler reformuna ihtiyaç duyulduğu, bu noktada Belediyeler Birliği’ne önemli görevler düştüğü görüşü ortaya çıktı.

DAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdür Türel Öksüzoğlu ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Köle,  DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyerek çalıştayı değerlendirdiler.

İŞÇİOĞLU

DAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, çalıştayda, belediye başkanları ve merkezi yönetim temsilcilerinin söz alarak, yerel yönetimlere ilişkin önemli sorunları dile getirdiklerini ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade etti.

İşçioğlu, anket ve çalıştay raporunun detaylı bir analizden sonra kitap haline getirileceğini belirterek, çalıştayda yerel yönetim sorunlarının,  merkezi-yerel yönetim işbirliğiyle çözülebileceği yönünde görüş ortaya çıktığını kaydetti.

İşçioğlu, katılımcıların çağdaş bir tavır içerisinde mantık zinciri çerçevesinde sağduyulu bir şekilde sorunları tartışmalarının, suçlu değil çözüm aramalarının ülkenin yerel yönetim ve kentsel politikaları için oldukça önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

İçişoğlu, çalıştayı, geniş kapsamlı olarak farklı  gruplarla  halka kadara inerek,  devam ettirmek arzusunda olduklarını söyledi.

ÖKSÜZOĞLU

İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu da,  çalıştayda yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, çok verimli bir çalıştay gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Çalıştayın analiz sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu belirten Öksüzoğlu, yol haritasının netleştiğini kaydetti.

Öksüzoğlu, Belediyeler Birliği,  DAÜ, AÜ ve Yerel Yönetimler Müdürlüğü işbirliğinin devam etmesini arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

KÖLE

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Köle,  yerel yönetimlerin dile getirdiği sıkıntıların bilimsel olarak da ispatlanmış olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Köle, çalıştayın sonuçlarının yerel yönetimlerin sorunlarının çözümüne katkı koyacağını belirterek,  bu tip çalışmalara Belediyeler Birliği olarak destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kentsel Politikalar Çalıştayı önceki gün Salamis Bay Cont Otel’de gerçekleştirilmişti. Açılışa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılarak, bir konuşma yapmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.