banner913
banner932
banner1012

“Kendimize uyguladığımız ambargolar var”

banner1020

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ambargoların ekonomiye olumsuz etkileri elbette vardır ama kendi kendimize uyguladığımız ambargoların olduğunu da görüyoruz. Acı olan da budur” dedi

banner974
“Kendimize uyguladığımız ambargolar var”

banner971

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO) yeni   Yönetim Kurulu’nun belirleneceği 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  genel kurulda yaptığı konuşmada,  genel kurulda aday olmayacağını açıklayan  KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çıralı ve ekibini  çalışmaları nedeniyle kutladı.

Ekonomi ile ilgili olarak ambargo ve izolasyonlardan yakınıldığına dikkat çeken Akıncı,  “Ambargo ve izolasyonların ekonomiye olumsuz etkileri elbette  vardır ama kendi kendimize  uyguladığımız ambargoların olduğunu da görüyoruz. Acı olan da budur. Bunları aşabiliriz” dedi.

Kültür sanat gibi  bilim ve teknolojinin de sınır tanımadığını vurgulayan Akıncı, uygun fiyatta kaliteli ürünün dünyanın her yerine satılabileceğinin altını çizdi.

“Yeterli kalitede  ve uygun fiyatta  üretim yaptığımız takdirde  engelleri aşabilecek yolları bulabiliriz” diyen Akıncı,  ekonomik gelişme ile  çabaları,  Kıbrıs sorununa endeksli   düşünmenin son derece yanlış olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.