banner913
banner932
banner1012

“Kamuyu döve döve onu da bitirdik”

banner1020

KTAMS Başkanı Kaptan, “Kamuyu döve döve onu da bitirdik” diyerek kamudaki çöküşün sebebinin siyasi örgüt ve parti ocaklarından yönetim olduğunu, “çok bayrak salladı diye yapılan atamalar” ve yapılmayan hizmet içi eğitimler olduğunu belirtti

banner974
“Kamuyu döve döve onu da bitirdik”

banner971

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) 36. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı.
Genel kurula, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, sendika ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan sendika temsilcileri ve delegeler katıldı.
Genel Kurul saat 10.30’da video gösterimi ve görevi devretmeye hazırlanan Başkan Ahmet Kaptan’ın konuşmasıyla başladı. Divanın oluşumunun ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.
KAPTAN
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, 35. dönemde ve bugüne dek birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür ederek, başladığı konuşmasında KTAMS tarihinin hep mücadeleyle, kavgayla ve dik durarak geçirildiğini anlattı.

KTAMS için ülke insanının birlik beraberliği ve mutluluğunun ön planda geldiğini söyleyen Kaptan, 2018’in yeni bir hükümetle karşılandığına işaret etti ve ülke insanının bu varlığını sürdürebilmesi ve göç etmemesinin yeni hükümetin başarısına bağlı olacağını vurguladı.
İki önemli konunun hükümetin önünde durduğunu kaydeden Kaptan, bunlardan birinin ekonomik refah ve sosyal sıkıntılar, diğerininse tüm sorunların anası olarak görülen Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu belirtti.
Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasından dolayı Kıbrıs Türkünün büyüyemediğini, kendi ekonomisi, kendi para birimi ve kendi ticareti olamadığının altını çizen Kaptan, KTAMS’ın kimseyle düşman olmadığını, Kıbrıs Türkünün kendi kendine yaptığı düşmanlığın bunların en büyüğü olduğunu ifade etti.
Geçmiş tüm hükümetlere olduğu gibi yeni hükümete de ihtiyaç olması durumunda katkı vermeye hazır olacaklarını söyleyen Ahmet Kaptan, KTAMS’da yeni görev alan kişilerin her zaman bayrağı daha ileriye götürdüğünü ve bunun devam edeceğini söyledi.
Kaptan; ekonomi ve eğitimde olduğu gibi çalışma hayatında da sorunlar ve çok büyük eşitsizlikler bulunduğuna dikkati çekerek, özel sektörde 40 saat üzerinden ödenen emekçilerin, 65-70 saat üzerinden çalıştırıldığını, denetimlerin yapılarak, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanması gerektiğini kaydetti.
“Kamuyu döve döve onu da bitirdik” diyen Kaptan, kamudaki çöküşün sebebinin siyasi örgüt ve parti ocaklarından yönetim olduğunu, “çok bayrak salladı diye yapılan atamalar” ve yapılmayan hizmet içi eğitimler yüzünden bu duruma gelindiğini savundu.
Kıbrıs sorununa da değinen Kaptan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarının barışa ve çözüme hizmet etmediğini, ayrılıkçı ve bölünmeye sebebiyet verecek söylemler olduğunu ifade ederek, çözüm ve barış yolunda yapılacak her katkıda KTAMS’ın yer alacağını ifade etti.
26 yıllık hizmet süresi öncesi kendisini KTAMS’la tanıştıran Ahmet Uzun’a teşekkür eden Kaptan, kendinden sonra göreve geleceklere görevi huzur içinde devrettiğini ve bundan sonraki dönemde de sendikal mücadelenin içinde yer alacağını ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.