banner913
banner932
banner1012

İtalyan lastik devi Pirelli Çine satılıyor

banner1020

Son üç yıldaki en büyük şirket avına hazırlanan Çinliler gözüne İtalyan lastik devi Pirelliyi kestirdi. ChemChina olarak bilinen Çin Ulusal Kimya Şirketinin Pirellide yüzde 26 paya sahip Camfinle hisse devri üzerinde anlaştığı bildirildi....

banner974
İtalyan lastik devi Pirelli Çine satılıyor

banner971

Son üç yıldaki en büyük şirket avına hazırlanan Çinliler gözüne İtalyan lastik devi Pirelliyi kestirdi.

ChemChina olarak bilinen Çin Ulusal Kimya Şirketinin Pirellide yüzde 26 paya sahip Camfinle hisse devri üzerinde anlaştığı bildirildi. Çin basınında yer alan haberlere göre, söz konusu pay için 1.9 milyar dolar ayıran ChemChina, ünlü lastik üreticisinin kalan tüm hisselerini satın almak için hisse başına 15 Euro teklif etti. Teklif kabul edildiği takdirde, Pirelli için Çinli şirketin kasasından yaklaşık 7.7 milyar ABD doları çıkacak.

Dünyanın en büyük oto pazarı Çinde başlıca yerli lastik üreticileri arasında yer alan ChemChina, söz konusu satın almayla ileri teknolojiye erişim hedefliyor. Şirketin Pirelli markası aracılığıyla yurtdışı pazarlara nüfuz etmeyi umduğu da belirtiliyor.

Çinliler, yurtdışında bugüne kadarki en büyük şirket satın alımında Kanadalı Nexen için 2012 yılında 15 milyar dolar ödemişti. Çoğunlukla devlete ait ya da doğrudan devlet destekli Çin şirketleri, son yıllarda Fiat, Eni gibi İtalyan şirketlerine de yatırım yapmıştı.

DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.