banner913
banner932
banner1012

Hükümet, maaşları borçlanmadan ödeyecek

banner1020

Emekli maaşları dün ödendi. Kamu çalışanlarının maaşları ise salı günü ödenecek. Maliye Bakanlığı’nın maaşlar için borçlanmaya gitmediği ve Piyangolar Birimi’nin fonunda biriken parayı aldığı öğrenildi

banner974
Hükümet, maaşları borçlanmadan ödeyecek

banner971

Murat ASLAN

Emekli maaşları dün ödendi. Hükümet, kamu çalışanlarının maaşlarını ise salı günü ödeyecek.

Hükümetin, bu maaşları herhangi bir borçlanmaya gitmeden yaptığı ödediği öğrenildi.

Toplam maaş ödemelerinin 350 milyon TL civarında olduğu belirtildi.  

Bakanlar Kurulu’nun önceki günkü toplantısında maaşların ne şekilde ödeneceğine ilişkin sorulara muhatap olan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, maliye uzmanlarını davet ederek, kurul üyelerinin aydınlatılmasını sağladı. Denktaş’ın “herhangi bir borçlanma olmayacak” şeklinde güvence vermesi üzerine kriz şimdilik aşılmış oldu.

Hatırlanacağı üzere hükümet Şubat ayı maaşlarını Merkez Bankası’ndan aldığı borçla ödemişti.

Maliye Bakanlığı, Mart ayı maaşlarını ise Ercan Havaalanı işletmecisi Taşyapı şirketinden avansla almıştı. Bakanlık, Taşyapı’nın önümüzdeki aylarda devlete vermesi gereken katkı payını önceden istemiş ve Mart maaşları bu avans formülüyle ödenmişti.

Maliye Bakanlığı’nın Nisan ayın maaşlarını ödenmek için de Piyangolar Birimi ve Turizm Bakanlığı’ndaki fonları alarak ödeyeceği öğrenildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.