banner913
banner932
banner1012

Geçicilerin kadrolanması için Meclis önündeydi

banner1020

Memur-Sen, kamudaki geçici personelin kadrolanmasına ilişkin tasarının ivedilikle yasallaşması için meclis önünde eylem gerçekleştirdi.

banner974
Geçicilerin kadrolanması için Meclis önündeydi

banner971

 Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), kamudaki geçici personelin kadrolanmasına ilişkin tasarının ivedilikle yasallaşması için meclis önünde eylem yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, eylemcilerin yanına gelerek, tasarının bugün komiteden geçeceğini açıkladı.
Meclis önünde toplanan Memur-Sen üyelerine Hür-İş, Türk-Sen, Kamu-İş, Kamu-Sen, Bay-Sen, DAÜ-Per-Sen, Din- Gör-Sen, BASS, Büro-İş, Tel-Sen, Vergi-Sen, Hak-Sen ve Hazine-Sen destek verdi.
MINDIKOĞLU: “YASAYA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ”
Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu, eylem sırasında yaptığı açıklamada, yasaya sahip çıkmak için bugün bir araya geldiklerini söyledi.
Yasanın geçmesini sağlayanlara teşekkür eden Mındıkoğlu, “Bizler bu yola çıkarken eşitliği savunduk, ayrımcılıktan kurtulmak istediğimizi dile getirdik ve geçicilerin devletin tüm yükünü çektiğini söyledik. Bunu düzeltmek için yasa yaptık, pişirdik ve kurtardık. Servisi yapmak da meclisin işi artık” dedi.
Yasanın komiteden genel kurula gideceğini, oradan da geçirilerek Cumhurbaşkanına gönderileceğini kaydeden Mındıkoğlu, Cumhurbaşkanlığı önünde de toplanarak, aynı baskıyı yeniden yapacaklarını ve yasayı geçireceklerini söyledi.
Yasanın Anayasa’ya aykırı olmadığını belirterek, “Aykırı olsaydı başsavcılık komitede olumlu görüş vermezdi” diyen Mındıkoğlu, “Bu yasa geçecek kadromuzu alacağız” şeklinde devam etti.
BIÇAKLI: “AMAÇ BASKI YAPMAK”
Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı da, üyeleri olsun, olmasın çalışan herkesin yanında olmaya devam edeceklerini ve emeğe karşı saygısızlık yapılan her yerde mücadele edeceklerini söyledi.
Bugün toplanmalarının amacının tasarının komitede görüşülmesi için baskı yaratmak olduğunu ifade eden Bıçaklı, mesajlarının yerine ulaştığını ve komitenin toplandığını vurguladı.
Bıçaklı, “Belli ki bu yasa geçecek. Artık geriye dönüşü yoktur. Umarım yeni yıla yeni yaşam biçimiyle girersiniz” dedi.
Eski Dev-İş Başkanı Hasan Sarıca da yasanın hukuki süreciyle ilgili bilgi vererek, sorun çıkacağına inanmadığını, çıksa da yine hep birlikte çözüm bulacaklarına inanç belirtti.
DENKTAŞ’IN AÇIKLAMASI

Bu arada, eylem sırasında Meclis önünde toplananların yanına gelen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün kendisine ulaşmadan Özdemir Berova’nın bakanlık görevinin yanı sıra DP’den istifa edeceğinin meclise iletildiğini ve bunun sonucunda DP’nin mecliste grup hakkını kaybettiği yönündeki değerlendirmelerden dolayı dünkü komite toplantısında yer almadıklarını belirtti.

Seçim nedeniyle üzerlerinde oyun oynandığını dile getiren Denktaş, Berova’nın dünkü ziyaretinde istifa mektuplarını kendisine verdiğini ancak partiden istifada takdiri kendisine bıraktığını kaydetti. 
Denktaş, bir dizi tasarının komitelerden geçebilmesi için Berova’nın parti istifasını yanında tuttuğunu söyledi.
Bu yasanın anayasadan dönme ihtimalini daha önce dile getirdiğini hatırlatan Denktaş, “Hala aynı düşünceyi koruyorum ama engel olmayacağıma söz vermiştim. Hala arkasındayım” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.