banner913
banner932
banner1012

"Ercan'da yılda üç kez ciro paylaşımı olacak"

banner1020

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı’nda ciro paylaşımının,  imzalanan anlaşmaya göre 17 Şubat itibariyle başladığını, bu paylaşımın yılda 3 kez yapılacağını kaydetti

banner974
"Ercan'da yılda üç kez ciro paylaşımı olacak"

banner971

Meclis'te gündem dışı konuşma yapan CTP Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de, “Hava Ulaşımı, Haberleşme ve Ekonomik konulardaki gelişmeler” konulu güncel konuşmasına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı.

Soyer, Ercan Havalimanı’nda gelir paylaşımı takibinin veya bu gelir paylaşımının başlatılıp başlatılmadığını sorarak, ciro paylaşımının önemine işaret etti ve devletin kayıp yaşamaması için ciro paylaşımı konusunun titizlikle ele alınmasını istedi.

17 Şubat’ta sürenin dolduğunu ancak ciro paylaşımıyla ilgili bir açıklama olmadığını ifade eden Soyer, bunun hayati bir konu olduğuna ve gerekli adımların atılıp açıklama yapılması gerekliliğine değindi.

Haberleşmede yüzde 10’luk zam yapıldığını ancak bunun bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 1 aylığına ötelendiğini kaydeden Soyer, bugün itibariyle bu konudaki son gelişmenin ne olduğunu bilmediğini ifade etti. Soyer, 3. operatör konusunun da belirsiz olduğunu kaydetti. Telefon Dairesi ile ilgili açıklamaları da değerlendiren Soyer, kamu-özel ortaklığının gerçekleşebilmesi için de yasalarda değişiklik yapılması gerekliliğine değindi.

Soyer, 4,5 G ile ilgili ihale konusunda da yasal düzenlemelerin şart olduğunu belirterek, yasal düzenleme yapılmazsa 3. operatörün ülkeye gelmesinin zor olduğunu, bunun da ülkede geleceğe tekelleşme getireceği uyarısında bulundu.

DÜRÜST: “CİRO PAYLAŞIMI DEVLETİN EN CİDDİ GELİR KAYNAĞI OLACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Ercan Havalimanı’nda ciro paylaşımının,  imzalanan anlaşmaya göre 17 Şubat itibariyle başladığını, bu paylaşımın yılda 3 kez yapılacağını ve Maliye Bakanlığına bu ücretin yatırılacağını kaydetti.

Sayıştay’dan da bu devletin ciddi bir gelir kaynağı olacak ciro paylaşımı konusunda bir sıkıntı yaşanmaması için destek istediğini ifade eden Dürüst, bu konuda detaylı bilgilendirme alıp kamuoyu ve Soyer’e özel olarak bilgi vereceğini söyledi.

Dürüst, bu konuda hassasiyetlerinin yüksek olduğunu ve toplumun da ne kadar ciro paylaşımına gidildiğiyle ilgili bilgi alma hakkı olduğunu kaydetti.

Haberleşmeyle ilgili yürütülecek tüm işlemlerin ise Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından rekabet anlayışının artırılması kapsamında yürütüleceğini, 4,5G ile ilgili ihale süreci çalışmalarının da başlatıldığını ifade eden Dürüst, bu yöndeki Bakanlar Kurulu kararlarını anımsattı.

Dürüst, Telefon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması sürecinde Özelleştirme Yasası’nın da çalışanları koruma altına aldığını, tüm bunları kamuoyu gündemine taşıma amaçlarının halka daha kaliteli hizmeti götürmek için olduğunu söyledi.

Haberleşmede 9,8’lik fiyat artışı konusuna da değinen Dürüst, şu an için bu zammın durdurulduğunu ancak firmaların, uzlaşı bulunmazsa yasal haklarını elinde bulundurdukları yönünde bildirim yaptığını kaydeti. Dürüst, bu konuda en makul ücretlendirme için çalışmaların sürdüğünü işaret etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.