banner913
banner932
banner1012

Döviz uçuyor vatandaş fakirleşiyor

banner1020

Döviz rekor üstüne rekor kırmaya, TL de her geçen gün erimeye devam ediyor. Türkiye Merkez Bankası’nın müdahalesi bile dövizin ateşini düşüremiyor Sterlin 5.17’ye Dolar 3.90’a Euro ise 4.59’a dayandı. TL’nin döviz karşısındaki hızlı düşüşü nedeniyle vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor Dar gelirli ve sabit ücretli vatandaşların ödeme gücünü etkileyen artış, piyasada da işlerin yavaşlamasına bazı sektörlerde ise durmasına neden oldu

banner974
Döviz uçuyor vatandaş fakirleşiyor

banner971

 

TL eriyor, döviz yükseliyor

Döviz rekor üstüne rekor kırıyor. Sterlin 5.17’ye Dolar 3.90’a Euro ise 4.59’a dayandı

Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybı dün de devam etti.
Türk Lirası güne sert düşüşle başladı. Bu sert düşüşle birlikte İngiliz sterlini 5.27, Dolar 3.97, Euro ise 4.67 seviyelerini gördü.

Türkiye Merkez Bankası bu seviyelerde dövize müdahale etti. Dün akşam saatlerinde ise Sterlin 5.17, Dolar 3.90, Euro ise 4.59 seviyelerinden işlem görüyordu.

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen satış baskısının yanı sıra enflasyon riski,  Türkiye’nin ABD ile gerilen ilişkileri ve TC hükümeti kanadından gelen faizin düşmesi gerektiğine yönelik söylemlerin Merkez Bankası’na dönük eleştirilerle güçlenmesinin etkisiyle döviz piyasasında hareket görülüyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.