banner913
banner932
banner1012

Döviz tutulamıyor

banner1020

Dolar 4,58, Euro 5,41, Sterlin ise 6.14’ü gördü

banner974
Döviz tutulamıyor

banner971

Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılaması nedeniyle döviz yeni haftaya rekorla başladı. 
Dün sabah bankalararası piyasada dolar/TL4,59’a çıkarak tüm zamanların en yükseğini gördü. Dolar daha sonra 4,58 civarında hareket etti.

Euro/TL de 5,41 ile rekorunu yeniledi. Euro akşam saatlerinde ise 5,39'ın üzerinde hareket etti. Sterlin ise 6.14 olarak seyretti.

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceği beklentisi dolarda güçlü bir değerlenme eğilimi yaratırken bu eğilim gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi beş ay sonra ilk kez 94 seviyesine yükseldi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.