banner913
banner932
banner1012

“Devletin İhtiyat Sandığı’na 2 milyar borcu var”

banner1020

banner974
“Devletin İhtiyat Sandığı’na 2 milyar borcu var”

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçesi'nde söz alan UBP milletvekili Ersin Tatarönemli konulara değindi.
UBP Milletvekili Ersin Tatar, cinsiyet ayrımı diye bir şey olamayacağını, kadın ve erkeğin eşit olduğunu, toplumun bunu kabul etmesi gerektiğini belirterek, Doğuş Derya’nın görüşlerine katıldığını ifade etti.
Tatar, Sosyal Sigortalar Yasası ve Sosyal Güvenlik Yasası’na değinerek, toplamda 120 bin kayıtlı çalışan olduğunu, kayıtlı çalışan arttıkça fonlarda iyileşme olacağını kaydetti.
Emekli sayısının yıllar itibarıyla arttığını söyleyen Tatar, 2009 yılından itibaren emekli yaşının kademeli olarak artırılmasının sistemi rahatlattığını söyledi.
Denetimin gerekliliğine işaret eden Tatar, haksız rekabetin önlenmesinde denetimin gerekli olduğunu ifade etti.
Tatar, e-devlet projesinin hayata geçmesiyle etkin devlet denetiminin hayat bulacağına işaret ederek, yerli istihdamın artırılmasında teşvik sisteminin önemine değindi. 
Yabancı iş gücünün boyutunun getirdiği yük açısından ürkütücü olduğunu söyleyen Tatar,  yabancı iş gücünün bir faturası olduğunu kaydetti.
Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının birlikte çalışarak Genel Sağlık Sigortası konusunu çözmeleri gerektiğini ifade etti.
Tatar, İhtiyat Sandığı’nın çalışanın sigortası olduğunu belirterek, İhtiyat Sandığı’nın devletten 2 milyar TL alacağı bulunduğunu, bunun ciddi bir rakam olduğunu, zaman içerisinde ödenmesinin zaruri olduğunu söyledi.
AKANSOY: “BAKANLIK, SOSYAL POLİTİKALARIN MERKEZİ”
CTP Milletvekili Asım Akansoy,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal politikaların merkezi konumunda olduğunu ve bakana büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Akansoy, mevcut personel ile bakanlığın etkin denetim yapmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Asgari ücretin hassas bir konu olduğunu ve yasanın da değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Akansoy, belli kategorizasyonların yapılacağı yeni bir asgari ücret belirleme üzerinde durulduğunu ifade etti.
BESİM: “GENEL SAĞLIK SİGORTASI ÇIKARILMADAN HİÇBİ RŞEY YERİNE OTURTULAMAZ”
Daha sonra söz alan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Genel Sağlık Sigortası üzerinde yıllardır durulduğunu ancak irade gösterilip hayata geçirilemediğini, sağlıkta yapılacak hiçbir şeyin Genel Sağlık Sigortası çıkarılmadan yerine oturtulamayacağına dikkat çekti. 
Besim, sağlıkta dönüşüm gerçekleştirilmek isteniyorsa Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçirilmesi gerektiğini, bakanlık olarak bu konuda iradelerinin tam olduğunu söyledi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.