banner913
banner932
banner1012

Çiftçilere verilecek kredi faizi yüzde 5'e düşürülüyor

banner1020

Atun, “Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak nasıl esnafa ve sanayicimize destek oluyorsak çiftçiye de destek olmaya, üretime katkı sağlamaya devam edeceğiz" diyerek Tohumluk arpa v e buğday ile taban gübresi ile üst gübre için alınan yüzde 14,5 olan faiz oranı yüzde 5 olacak. Faizin yüzde 9,5’lik kısmı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın “Faiz Destek Fonu”ndan karşılanacağını açıkladı

banner974
Çiftçilere verilecek kredi faizi yüzde 5'e düşürülüyor

banner971

 Toprak Ürünleri Kurumu’ndan tohumluk arpa ve buğday almak için Kooperatif Merkez Bankası’ndan kredi çekecek çiftçilerin ödeyecekleri faiz oranları düşürülüyor. 

Yüzde 14,5 olan faiz oranı yüzde 5 olacak. Faizin yüzde 9,5’lik kısmı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın “Faiz Destek Fonu”ndan karşılanacak. 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, konuyla ilgili açıklamasında kararın zahire üreticilerinin desteklenmesi amacıyla alındığını kaydetti.

Atun, “Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak nasıl esnafa ve sanayicimize destek oluyorsak çiftçiye de destek olmaya, üretime katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Söz konusu kararın, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan Bakanlar Kurulu’na gönderilen ve dünkü toplantıda onaylanan iki önerge uyarınca uygulanacağı açıklandı.

Açıklamaya göre, 2017-2018 zahire döneminde kullanılmak üzere, Toprak Ürünleri Kurumu’ndan 31 Aralık 2017’ye kadar dönüm başına 25 kilogramlık tohumluk materyal (arpa, buğday) alacak zahire üreticilerinin, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası aracılığıyla kullanacakları kredilere uygulanacak yüzde 14.5’lik faizin yüzde 9.5’lik kısmı Faiz Destek Fonu’ndan karşılanacak.  

Çiftçinin ödeyeceği faiz oranı yüzde 5’e çekilecek.

Söz konusu karar, sağlanacak kimyevi gübreyi de içeriyor.

Buna göre, çiftçilerin Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’ndan temin edecekleri kredilere mukabil, dönüm başına 25 kilogram olacak şekildeki taban gübresinin 31 Aralık 2017’ye kadar alınması ve dönüm başına 15 kilogram olacak şekilde üst gübrenin 15 Mart 2018’e kadar alınması kaydıyla kullanılacak kimyevi gübrenin Zirai Levazım, Makine ve Gıda Pazarlama Kooperatifi veya kimyevi gübre satışı yapan firmalardan sağlanmasına ve yine yüzde 14,5 oranındaki faizin 9,5’lik kısmının Faiz Destek Fonu’ndan karşılanmasını öngörüyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.