banner913
banner932
banner1012

"Borçlu olan esnaf da yararlanabilecek"

banner1020

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un açıkladığı faiz destekli kredi programı kapsamında esnaf, en fazla 3 yıl süreyle ve yüzde 7 faizle, 80 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Atun, bu programdan yararlanacak olanlardan ilk kez sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve vergi borçlarının ödenmiş olma şartının aranmadığını vurguladı

banner974
"Borçlu olan esnaf da yararlanabilecek"

banner971

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, 2017 Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destekli Kredi Programı detaylarını dün düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

İçlerinde yerel bankaların da bulunduğu, Esnaf ve Hizmet Sektörüne yönelik faiz destek programının protokol şartlarını kabul eden toplamda 11 bankanın temsilcelerinin de geniş katılımı ile gerçekleşen basın toplasına ayrıca Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulgada katıldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bakanlığa bağlı KOBİ Geliştirme Merkezi’nin (KOBİGEM) yürüttüğü, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi kaynaklı VII. Esnaf ve Hizmet Sektörüne yönelik faiz destek programıile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Atun, programın, 2017 yılı içerisinde TC kaynakları ile bakanlığın reel sektör destekleri kapsamıaltında düzenlenen destek programlarından biri olduğunu belirterek, faiz destekli kredilerde eş finansmana dayalı hibe projelerinin toplamında 1.2 milyar TL gibi bir rakama erişildiğini ve bunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok önemli bir rakam olduğunu vurguladı.

Atun,“Kullanılan desteklerin 1.2 milyar TL’lik bir hacme ulaşması önemli ve ülke ekonomisinin büyümesine değerli bir destektir” dedi.

DAÜ’de yapılan bir araştırma ile ilgili bilgi veren Atun, 2011-2016 yılları arasında bakanlığın TC finansmanı ile uyguladığı destekler hariç olduğu zaman sanayi sektöründeki büyümenin yüzde 8.32, destekler dahil olduğu zaman ise yüzde 13.82 olduğunu söyledi.Bakan Atun, Bakanlığın ayırdığı 5 milyon TL’lik kaynakla 7. kez bu programı açıkladıklarına dikkat çekdi.

Atun, “Faiz desteği olarak kullanılacak 5 milyon TL’nin 42 milyon 840 bin TL’lik bir kredi hacmi meydana getireceği öngörüsünde bulunuyoruz. Buna üst limit olarak 80 bin, ilk kez alacak olanlar için ise 60 bin TL’lik krediler söz konusu.60 bin TL’yi ortalama alır isek bu programdan 714 esnafın, mikro işletmenin faydalanabileceği öngörüsünde bulunabiliriz” dedi.

Bunun bu güne kadarki 7 paket içerisinde en yüksek rakamı oluşturacağını vurgulayan Atun, bu programdan 4 bin 263 esnaf ve mikro işletmenin, toplam 383 milyon TL tutarında kaynak kullanımına eriştiğini söyledi. Atun, bu programdan yararlanacak olanlardan ilk kez sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve vergi borçlarının ödenmiş olma şartının aranmadığını vurguladı.

Kredinin azami vadesinin 3 yıl olduğunu belirten Atun, faiz destek oranını ise yüzde 50 olarak açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.