banner913
banner932
banner1012

Ekmek yoksa pasta!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 23 Ocak 2017, 12:02

Bozuk asvalt yolların, pislikten geçilmeyen mekanların Lefkoşa halkına çektirdiği işkenceye bir tat vermek düşüncesinden olacak, Lefkoşa Belediyesi kış mevsimi boyunca kavşaklara, çemberlere ve de trafik adaları ile parklara toplam 60 bin adet mevsimlik çiçek fidesi dikecek!

Lefkoşa Belediyesi Dr Ziver beyden itibaren değişik başkanların yönetiminde oldu.

Kimi kanalizasyonla, derivasyonla anıldı, kimi yollara yerleştirilen tırtıllarla, kimi yaptığı Belediye sarayı ile anıldı kimi toplu taşımacılıkla!

Her biri farklı işlere ağırlık verdi ama içinde yaşadığımız döneme kadar bu boyutta duyarsızlığın ve de sorumsuzluğun kol gezdiğine yönetim şekli görülmedi!

Sessiz sedasız getirilen vergi artışları mı desem, KKTC genelindeki en pahalı su ücretlerinin Lefkoşa da uygulandığından mı söz etsem yoksa beledi hizmetlerde yapılan kesintilerden mi bahsetsem!

Kanalizasyon hizmeti verilmeyen bölgelere Harmancı döneminden önce indirimli tarifeden vidanjör hizmeti veriliyordu.

İş başına gelir gelmez vidanjör eksikliği ileri sürülerek talep edilen ücretler özel sektör ücretlerinin üzerine çıkarıldı!

Eskiden yol kenarlarında temizlik yapan temizlik işçileri vardı, zamanımızda bunlara zar zor rastlanmaya başlandı!

Mevsimi gelip geçtiği halde bozuk asvalt tamirlerine, yollardaki işkence boyutundaki rezil duruma dönüp bakan olmadı!

Seminerler, sergiler, çiçeklerle süslemeler, kısaca göstermelik niyetindeki tüm işler belediyenin asli işler sınıfındaki baş köşeyi aldı!

Nerede “sol” ağırlıklı bir genel kurul yapılsa Lefkoşa Belediyesi sahnelerdeki yerini aldı!

Hükümetin getirmiş olduğu zamlardan söz ediliyor ama her nedense güzide basınımızda Lefkoşa Belediyesinin sessiz sedasız uygulamakta olduğu zamlardan söz eden yok!

Bu nasıl bir ittifaktır anlam vermekte zorlandığımı itiraf etmeliyim!

Lefkoşa da vatandaş günlük yaşamın bir parçası olan beledi hizmetleri yanında görmekte zorlanması bir tarafa, her geçen gün belediye faturalarının kabararak gelmesi ile şaşkına dönmüş durumda!

Lefkoşa sokaklarına 60 bin çiçek fidesi dikilecekmiş.

Çukurlarla adeta tarlaya dönmüş yolların tamirini yapmak ve Lefkoşa yı, tıpkı Afrika nın kuytu bölgelerindeki yerleşim sınıfından çıkarmak yerine, vatandaşı “ekmek yoksa pasta yesinler” mantığı içinde çiçeklerle, abesle iştigal işlerle oyalamaya çalışıyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.