banner913
banner932
banner1012

YDÜ’den sağlık için büyük bir yatırım daha

banner1020

YDÜ’nün 45 bölümde üst düzey bilgilerle donatılmış sağlık profesyonelleri yetiştireceği 10 katlı Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ile teknolojinin yeniliklerini bir araya getiren İrfan Günsel Kongre Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı

banner974
YDÜ’den sağlık için büyük bir yatırım daha

banner971

Yatırımlarında hız kesmeyen Yakın Doğu Üniversitesi, 15 Kasım’da çifte bayram yaşattı.

YDÜ’nün 1000 kişilik İrfan Günsel Kongre Merkezi ile 10 katlı yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası dün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nu bünyesinde barındıran yeni binada ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 45 bölümde üst düzey bilgi ve becerilerle donatılmış sağlık profesyonelleri yetiştirilecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi,  Çocuk Gelişimi, Ebelik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Gerontoloji, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümleri’nde verilecek uluslararası standartlarda eğitim-öğretim ve sunacağı araştırma olanakları ile mesleki bilgi birikimine sahip bireyler yetiştirilecek.

Ayrıca,  Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Acil Hemşireliği, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sağlık Yönetimi alanlarında 6 yüksek lisans ve Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik alanlarında ise 2 doktora programı yürütülecek.

Sağlık hizmetleri alanında nitelikli yardımcı sağlık personeli yetiştiren, ülkemizde bu alanda üstün bilgi ve beceri ile donatılmış teknik elemanların kazanılmasını sağlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 23 programla eğitim verecek.

Ulusal ve uluslararası toplantı, panel ve konferanslara ev sahipliği yapacak olan İrfan Günsel Kongre Merkezi ise, modern bir eğitim-öğretim kurumu görevi görecek.

Teknolojinin yeniliklerini bir araya getiren İrfan Günsel Kongre Merkezi’ndeki tüm salonlarda internet bağlantısı, projeksiyonlar, akıllı tahta sistemi, son teknoloji ışık ve aydınlatma sistemi, simultane çeviri sistemleri ile ses ve görüntü hizmetleri eş zamanlı olarak bir arada sunulacak. Salonlarda bulunan ekranda organizasyon sırasında çeşitli grafik ve animasyon gösterileri sunulabilecek. Ayrıca İrfan Günsel Kongre Merkezdeki tüm salonlar akustik özellikte olup, merkezi otomasyon sistemi ile yönetilecek.

Konfor ve insan güvenliği düşünülerek tasarlanmış İrfan Günsel Kongre Merkezi, merkezi ısıtma-soğutma sistemiyle donatılmış, misafirlerini en rahat şekilde ağırlamak için hijyen kuralları ve koşulları çerçevesinde hizmet verecek.

GÖRKEMLİ TÖREN

Dünkü törende açılış konuşmaları ve kurdele kesimi öncesi, Yakın Doğu İlkokulu Korosu şarkılar seslendirdi. YDÜ Müzik Bölümü öğretim üyeleri de müzik dinletisi sundu. YDÜ Halk Dansları ekibi gösterisinin ardından tören konuşmalarına geçildi.

Törende ilk sözü alan YDÜ Rektörü Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, eğitimde öncülük ve sağlığa ilişkin projeksiyonlarının birer vazife olarak üstlenilmiş bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Hassan, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’den kaynaklanan bir anlayış ile sağlık gelişmelerinin, bir vicdan görevi olarak da yerine getirildiğini vurguladı.

Açılış konuşmaların ardından ikinci kez söz alan YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ile hizmete giren İrfan Günsel Kongre Merkezi ile ilgili olarak Kurucu Rektör S. Günsel’in babası İrfan Günsel hakkında duygu ve övgü dolu sözlerden bahsetti.

“İrfan Günsel’i yakından tanımamış olanların onun hakkında öğreneceği çok şey vardır.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Prof. Dr. Hassan, İrfan Günsel’in sadece Günsel ailesinin büyüğü değil, bütün Yakın Doğu camiasına tecrübeleriyle harmanlanmış büyük zekasıyla her bakımdan yol göstericisi olduğunu ifade etti. 

İrfan Günsel’in tabiat aşığı olduğunu anlatan Prof. Dr. Hassan, “Tabiat aşığı olan İrfan Günsel, tabiat güzelliklerinin sevdâlısı idi. Bu husus, O’nun her sözünde, davranışında, yaratıcı bütün faaliyetlerinde kendisini göstermiştir. O kadar ki, evinin pancurlarına bakmanız bile, bu gönül birlikteliği hakkında bir fikir verebilir” dedi.

Prof. Dr. Hassan, İrfan Günsel’in Yakın Doğu’nun fidanları edilirken, dostlarına onların orman olarak yetişeceği ve kendisinin de ağaçların sesini dinleyeceğini söylediğini anlatarak, “İrfan adının tam yakıştığı İrfan Günsel, Şükür ki, ağaçların sesine binlerce ve binlerce kızlı erkekli fidanların sesinin karıştığını da duymuştur” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ümit Hassan sözlerinin sonunda, Kurucu Rektör Suat Günsel’in Kıbrıs ve Türkiye eğitim hayatında sağladığı gelişimin, İrfan Günsel’in gözlerinden aldığını belirterek sözlerini tamamladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.