banner913
banner932
banner1012

YDÜ öğrencileri, ara bölgeyi gezdi

banner1020

YDÜ Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri öğrencileri, BM kontrolündeki ara bölgeye ziyarette bulunarak inceleme yaptılar

banner974
YDÜ öğrencileri, ara bölgeyi gezdi

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri öğrencileri, BM kontrolündeki ara bölgeye ziyarette bulunarak alan çalışması yaptılar. 
Uluslararası İlişkiler Teorileri dersi kapsamında düzenlenen alan çalışmasına katılan öğrenciler, günümüz dünyasındaki en küresel uluslararası kuruluş olan Birleşmiş Milletler’in (BM) amaç ve faaliyetlerini yakından inceleme olanağı buldular. 
Ziyarette öğrenciler, ara bölgede yer alan ve çok uluslu sivil toplum kuruluşları için bir çatı niteliği taşıyan Dayanışma Evini de ziyaret etti. Ziyaret, BM’nin Kıbrıs’taki toplumlararası görüşmelerdeki rolü ve adada yürüttüğü faaliyetler üzerine gerçekleştirilen seminer ile sona erdi.
Öğrenciler ile birlikte BM kontrolündeki ara bölgede gerçekleştirdikleri alan çalışmasının önemine değinen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nur Köprülü, öğrencilerin derslerde edindikleri kuramsal arka planın uluslararası ilişkiler alanında nasıl pratiğe dönüştüğünü yerinde incelemek ve kurumsal anlamda bilgi sahibi olmak amacı ile BM ve benzeri uluslararası kuruluşların rol ve faaliyetlerini gözlememek amacı ile Lefkoşa’da bulunan BM kontrolündeki ara bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.