banner913
banner932
banner1012

Ülke insanına saygısızlık

banner1020

Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’den 167 öğretmen getirilmesi için girişim başlatması, büyük tepki topladı. Bakanlık, gelecek öğretmenlerin çoğunluğunun teknik branşlarda olduğunu ve ülkede bu alanlarda öğretmen sıkıntısı yaşandığını açıkladı Öğretmen sendikaları, “Onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den talep etmek, ülke insanına saygısızlıktır” diye tepki gösterirken, TDP Genel Sekreteri İdris, “Münhal çıktınız da başvuran olmadı mı?” diye sordu

banner974
Ülke insanına saygısızlık

banner971

 

Türkiye’den 167 öğretmen getiriliyor

Eğitim Bakanlığı, Türkiye’den 167 öğretmen getirilmesi için girişim başlattı. Öğretmen sendikaları, “Onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den talep etmek, ülke insanına saygısızlıktır” diye tepki gösterdi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın  “koltukta kalma uğruna” Türkiye’den 167 öğretmen getirilmesi için resmi girişim başlattığını savunarak, “onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den talep etmek, ülke insanına saygısızlık” dedi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzasıyla yapılan ortak yazılı  açıklamada,  Kuzey Kıbrıs’ta 580 işsiz  rehber psikolojik danışmanı,  185 özel eğitim öğretmeni ve onlarca işsiz öğretmen varken, Türkiye’den öğretmen talep etmenin  ülke insanına saygısızlık olduğu ifade edildi.

Ortak açıklamada, “Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan ilan ile gündeme gelen bu konu, adamızın kuzeyinde eğitimin nasıl yöneltildiğinin de güzel bir örneğidir. “Tasarruf” adı altında eğitimin ihtiyacı olan öğretmenleri istihdam etmekten kaçınan Sn. Özdemir Berova’nın KKTC vatandaşı binlerce işsiz öğretmen varken Türkiye’den öğretmen getirmek istemesinin altında yatan temel düşünce, gerici eğitimi ülkemize taşımaktır” iddiaları yer aldı.

Temel amacın; Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmek ve  Türkiye’ye entegrasyonunu sağlamak olduğu savunulan KTÖS ve KTOEÖS açıklamasında,  “Özellikle ülkemizde var olan yetişmiş öğretmenler işsizken Türkiye’den bu alanda yetişmiş öğretmen talep etmek, bu amaçları gizlemeye yönelik perdelemedir” denildi.

Ortak açıklamada, “kindar ve dindar nesiller yetiştirmeyi amaçlamış Türkiye eğitim sisteminin ülkeye  gelecek olan bu öğretmenlerin ancak gerici, dinci eğitimi getirecekleri;   Berova’nın talep ettiği öğretmenlerin 32 tanesinin din eğitimi ile ilgili olmasının  niyetin ne olduğunu ispat ettiği” ileri sürüldü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.