banner913
banner932
banner1012

“Siyasi nedenlerle kurulan üniversiteler var”

banner1020

Eğitim Bakanı Özyiğit, siyasi nedenlerle kurulan üniversitelere işaret ederek, kendilerine ön izin başvurunda bulunan üniversitelere hemen izin verilmediğini ve bunların enine boyuna incelendiğini söyledi

banner974
“Siyasi nedenlerle kurulan üniversiteler var”

banner971

924 milyon 87 bin 300 TL’lik Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, siyasi nedenlerle kurulan üniversitelere işaret ederek, kendilerine ön izin başvurunda bulunan üniversitelere hemen izin verilmediğini ve bunların enine boyuna incelendiğini söyledi. Özyiğit, yüksek öğretimde kalitenin arttırılmasından yana olduklarını vurguladı.

Öğrenci kayıt sistemine değinen Özyiğit, bu sistemin sağlıklı bir şekilde işlediğine işaret etti.

Akademisyen yetiştirme için çalışmaları olduğunu, burs tüzüğünün bakanlar kurulunda olduğunu ve bunun yeniden düzenleneceğini ifade eden Cemal Özyiğit, kurallara ve koşullara uyulduğu takdirde hak edenlere burs verileceğini vurguladı.

Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 16 arttığının doğru olmadığını, bunlara daha Türkiye yardımlarının eklenmediğini ifade eden Özyiğit, reel artışın yüzde 30’larda olduğunu dile getirdi. 

Ülkede toplam 62 noktada köy kadın kursu olduğuna işaret eden Özyiğit, yükselmeler konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

23 Nisan ödenekleri konusunu göreve geldiklerinde önlerinde bulduklarını belirten Özyiğit, kullanmadıkları kalemlerden ödenekler ayırarak, ödemlerin yapılacağını kaydetti.

Özyiğit, DAİ ve DAK konusunda usulüne ve kurallara uygun olarak, imzalanan anlaşmalara bağlı kalarak, gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

Cemal Özyiğit, bu yıl Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 2019 bütçesinde hane halkı kaleminin alınmadığını, geçen yıl ise bu kalemin özel eğitim kurumlarında kullanılmak üzere iki tane engelli aracı almak için kullanıldığını vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.