banner913
banner932
banner1012

Önce İzin, Sonra Soruşturma

banner1020

Ülkede üniversite sayısının artırılmasına yönelik tepkiler sürerken, Eğitim Bakanlığı bünyesinde toplanan Ön Değerlendirme Kurulu, üç yeni üniversiteye daha ön izin verdi 10 yıl boyunca üniversite açılmamasını kapsayan yasa önerisinin önümüzdeki Pazartesi günü Meclis genel kurulunda görüşülecekken apar topar üç üniversiteye daha izin verilmesi, akıllarda soru işareti yarattı Söz konusu üç üniversitenin güvenlik soruşturmasının ise henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı. Hatta güvenlik soruşturmalarına ilişkin resmi talep yazısı daha dün İçişleri Bakanlığı’na ulaştı. Önce izin verilip sonra da güvenlik soruşturması yapılacak olması, yüksek eğitim sektörünün düştüğü durumu açıkça gözler önüne serdi

banner974
Önce İzin, Sonra  Soruşturma

banner971

Güvenlik soruşturması yapılmadan üç yeni üniversiteye onay

Eğitim Bakanlığı bünyesinde toplanan Ön Değerlendirme Kurulu, üç yeni üniversiteye daha ön izin verdi. Söz konusu üç üniversitenin güvenlik soruşturmasının ise henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon, üç yeni üniversiteye daha onay verdi.

Söz konusu üç üniversitenin güvenlik soruşturmasının ise henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı. Güvenlik soruşturmalarına ilişkin resmi talep yazısı dün İçişleri Bakanlığı’na ulaştı. Önce izin verilip sonra da güvenlik soruşturması yapılacak olması, yüksek eğitim sektörünün düştüğü durumu açıkça gözler önüne serdi.

Öte yandan yeni üniversite kurulması ile ilgili sınırlamalar getirilmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısı Meclis gündeminde iken, yeni izinler verilmesinin ne anlam taşıdığı sorgulanmaya başladı.

Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde bulunan ve ülkemizin geleceğinde büyük bir rolü olan üniversitelerimizin yıpranmaması ve gelişimlerine destek verilmesi düşüncesiyle daha fazla üniversite kurulmasının yarar değil zarar verir gerçeği ortadayken yeni üniversitelere onay verilmesi, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.