banner913
banner932
banner1012

Öğretmen adaylarına çizgi ve harf çalışması eğitimi

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okulöncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretmen adaylarına yönelik “çizgi ve harf çalışması eğitiminde katılım belgesi töreni düzenlendi.

banner974
Öğretmen adaylarına çizgi ve harf çalışması eğitimi

banner971

Tören, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behçet Öznacar, Yrd. Doç. Dr. Engin Baysen, Yrd. Doç. Dr. Fatma Baysen, Eğitmen Aygün Akyener, Uz. Dervişe Amca Toklu, Öğrt. Gör. Yücehan Yücesoy, Uz. Hasan Tangül ve Asistan Mazlume Küren  tarafından gerçekleştirildi.

Öğretmenliğin öneminden bahsederek bu tür çalışmalarla öğretmen adaylarının donanımlı birer öğretmen olabileceklerini alanlarında başarılı öğretmenler olabilmek için yenilikleri yakından takip etmeleri gerektiğini vurgularken,  eğitimi düzenleyen Uz. Dervişe Amca Toklu’ya ve Eğitmen Aygün Akyener’e teşekkürlerini sunarak  eğitime katılan öğretmen adaylarını tebrik etti.

Okulöncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uz. Dervişe Amca Toklu, okulöncesi öğretmen adaylarının, alanlarında donanımlı ve 21.yy öğretmen özelliklerine sahip bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak adına böyle bir eğitimi düzenlediklerini ve eğitimin bir aylık süreç sonunda istenilen hedefe ulaşıldığını kaydetti.

Yakın Doğu Kreşinde görev yapan Eğitmen Aygün Akyener’in ise bir aylık süreç içinde bilgilerini öğretmen adayları ile paylaştığını, her zaman kendilerine destek olabileceğini ve başarılı bir çalışmaya katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Eğitimde, 4-6 yaş grubu okulöncesi çocuklarına oyun yolu ile çizgi ve harflerin nasıl kazandırılabileceği, somut materyallerle uygulamalı olarak öğretilirken eğitimin son haftalarında öğretmen adaylarından öğretilen çalışmalar ile ilgili sunumlar yapmaları istenildi. Eğitime katılan tüm öğretim elemanları sunum yöntemi ile değerlendirilerek başarı elde ettiler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.