banner913
banner932
banner1012

Öğrencilere Kızılay farkındalığı

banner1020

Kızılay yetkilileri, Kızılay Haftası kapsamında Yakın Doğu Koleji öğrencilerine Türk Kızılay’ının kuruluş amacı, tarihi, faydaları ve yürütülen faaliyetleri hakkında bilgiler verdi

banner974
Öğrencilere Kızılay farkındalığı

banner971

Yakın Doğu Koleji öğrencilerine, Kızılay Haftası kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.  

Öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla Ortaokul Türkçe Bölümü tarafından 6. ve 7. sınıflar binasında düzenlenen seminerde, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği yetkilileri tarafından Türk Kızılay’ının kuruluş amacı, tarihi, faydaları ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan ve Müdür Muavinlerinden Ömer Özkan’ın da hazır bulunduğu seminerde öğrencilere, yürütülen insani yardımlar, toplumsal dayanışmaya nasıl katkı sağladıkları, sosyal refahın gelişmesine ne gibi katkıda bulundukları, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için nasıl verilen mücadeleler anlatıldı.

Kızılay yetkilileri öğrencilere, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Hilal-i Ahmer (Kırmızı Ay) anlamındaki yardım kurumunun, 1935 yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kızılay” olarak değiştirildiği ve insanlar arasında hiçbir ayırım yapmadan yardım elini uzatan bu kurumun Avrupa’daki benzerinin ismi ise Kızılhaç olduğu ifade edildi. 

 Ayırım yapmadan bütün insanlık için çalıştıklarını vurgulayan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği yetkilileri, Kızılay’ın yardım ettiği insanlarda ırk, din ve dil ayrımı yapmadığınım altını çizdi.

 Seminerin ardından Kızılay Haftası ile ilgili hazırlanan sınıf ve okul panoları gezildi. Kızılay Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Işılay Arkan, Kızılay’ın Türk ulusunda var olan asil yardımlaşma ve dayanış­ma duygusunun kurumlaşmış anlatımı olduğunu izah ederek, her yurttaşın, olanakları ölçüsünde Kızılay’a yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

 Okulu Müdürü Arkan, “Bizim şu an için Kızılay’a ihti­yacımız olmayabilir ama unutmayalım ki bir yerlerde Kızılay’a ih­tiyacı olan insanlar mutlaka vardır. Bu duygularla her zaman birlik içinde çalışmamız gerektiğini bizler Yakın Doğu Koleji öğrencilerine de öğretiyoruz.  İnsanlık adına yapılan her mücadelede yer almalarını sağlamak, farkındalıklarını artırmak birincil görevlerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.