banner913
banner932
banner1012

Minikler, liderimizi daha iyi öğrenecek

banner1020

Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türkü’nün varlığı için verdiği mücadeleyi ilkokul çağındaki çocuklara anlatmak için hazırlanan ‘Ben Dr. Fazıl Küçük’ isimli kitap, ilkokullara dağıtılıyor

banner974
Minikler, liderimizi daha iyi öğrenecek

banner971

 Doktor Fazıl Küçük Hareketi tarafından Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün varlığı için verdiği mücadeleyi ilkokul çağındaki çocuklara anlatmak için hazırlanan ‘Ben Dr. Fazıl Küçük’ isimli kitap ilkokullara dağıtılmaya başlandı.

‘Adam Olmuş Çocuklar’ kitap serisi hazırlayanları Yazar Suat Turgut ile çizer Oğan Kandemiroğlu tarafından Dr. Fazıl Küçük Hareketi’nin görüş ve önerileriyle hazırlanan kitap, Türkiye’de 16 bin adet olarak basılarak ülkemize gönderildi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Dr. Fazıl Küçük Hareketi Başkanı Mustafa Çaluda, Dr. Fazıl Küçük’ün hayatını anlatan çizgisel söz konusu kitapçığın 24 sayfadan oluşan bir hikaye kitapçığı olduğunu kaydetti.

İlk baskı olarak 16 bin adet olarak basılarak ülkemize gönderilen kitapçığın 3-4 ve 5. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere dağıtılacağını belirten Çaluda, amaçlarının Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde en büyük paya sahip olan Dr. Fazıl Küçük’ün hayatını ve düşüncelerini yeni nesile en iyi şekilde aktarmak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin maddi katkılarıyla basılan söz konusu kitapçığın Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar doğudan batıya tüm okullarımıza dağıtılacağını belirten Çaluda, buradan emeği geçen herkese teşekkür etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.