banner913
banner932
banner1012

Macaristan’la öğretmen değişim programı gündemde

Macaristan öğretmen sendikası temsilcileri öğretmen değişim programı kapsamında KKTC’ye geldi

banner974
Macaristan’la öğretmen değişim programı gündemde

banner971

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Macaristan Öğretmen Sendikası (PSZ-SEH) ile imzaladığı “Öğretmen Değişim Programı Anlaşması” çerçevesinde PSZ-SEH heyetini KKTC’de ağırladı.

KTÖS’ün davetlisi olarak KKTC’ye gelen Macaristan Öğretmen Sendikası’nın  Başkanı, iki Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Sorumlusu, Mali Sekreter ve Bölge Başkanı’ndan oluşan heyet, KTÖS merkez ofisini ziyaret ederek KTÖS Başkanı Emel Tel ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile bir araya geldi.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre görüşmede, konuk heyet, Kuzey Kıbrıs’ta takip edilen eğitim sistemi ve uygulamalarıyla Kıbrıs’ın içinden geçtiği ekonomik, siyasi ve kültürel durum hakkında bilgi aldı.

BAKAN ÖZYİĞİT’LE GÖRÜŞTÜLER

Bu çerçevede, Alsancak İlkokulu, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Gönyeli İlkokulu ve Yenierenköy İlkokulu’nu ziyaret edip gözlemlerde bulunan PSZ-SEHUN yetkilileri, ayrıca Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ve İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ile de bir toplantı gerçekleştirdi. 

Macaristan ve Kıbrıs’ta uygulanan eğitim sistemindeki ve de yürütülen sendikal mücadeledeki uygulamaların tartışıldığı toplantıda, yaşanan ortak sorunlara da değinilerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.