banner913
banner932
banner1012

İskele TMK’ya yeni bina

banner1020

Bakan Çavuşoğlu, İskele Türk Maarif Koleji’nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nda yeni binasına taşınacağını bildirdi

banner974
İskele TMK’ya yeni bina

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, halen Bekirpaşa Lisesi bünyesinde eğitim veren İskele Türk Maarif Koleji’nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nda yeni binasına taşınacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, okul ziyaretleri kapsamında İskele bölgesindeki Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Şehit İlker Karter İlkokulu ile İskele Maarif Anaokulu’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı, ardından İskele’de kurulan halk pazarını ziyaret etti.

Çavuoğlu, Bekirpaşa Lisesi bünyesinde eğitim veren İskele Türk Marif Koleji’ni bölgede ayrı bir binaya taşıyacaklarını açıklayarak, okul binasının yapımına başlanacağını ve İskele Türk Maarif Koleji’nin 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren yeni binasında eğitim vereceğini bildirdi.

Yeni okulun 24 sınıf olarak tasarlandığını ve kapasitesine göre kontenjan ayıracaklarını da ifade eden Çavuşoğlu, bu bağlamda Bekirpaşa Lisesi’nde yaşanan yoğunluğun azalmasını amaçladıklarını kaydetti.

İskele Ticaret Lisesi’nde yeni açılımların yapılması gerektiğini de belirten Çavuşoğlu, gerekli teknik çalışmaları yaparak okul bünyesinde Turizm, Gastronomi ve Kuaförlük bölümlerini açacaklarını, ayrıca bölgenin niletlikli elemen ihtiyacını karşılamak adına çıraklık eğitim merkezinin oluşturulacağını söyledi.

Ziyaratleri esnasında öğretmen ve öğrencilerle de görüşen Bakan Çavuşoğlu, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi, bakanlık olarak okulların eksikliklerinin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, okullarda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından İskele bölgesinde kurulan halk pazarını da ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.