banner913
banner932
banner1012

İlk ders Ataoğlu’ndan

banner1020

Eco-Bio Agro Turizm İşletmesi Nitovikla’da 2017-2018 dönemi “Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” projesi Güzelyurt Özgürlük İlkokulu ile başladı. Büyük heyecanla başlayan projede ilk dersi Turizm Bakanı Ataoğlu verdi

banner974
İlk ders Ataoğlu’ndan

banner971

 

Eco-Bio Agro Turizm İşletmesi Nitovikla’da 2017-2018 dönemi “Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” projesi Güzelyurt Özgürlük İlkokulu ile başladı. Projenin açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı.

Büyük bir coşku ve heyecanla başlayan projede ilk dersi Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu verdi.

79 öğrenci ve 10 öğretmen ile başlayan ilk derste Ataoğlu “ Sizler bu ülkenin birer turizm elçisi olma yolundasınız.  Alacağınız Kıbrıs Mutfağı ve Kültürü uygulamalı eğitim sonrası bu kültürü yürütecek ve yaşatacak olanlarsınız” dedi. Ataoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 “Bu kültürün uygulanması ve yürütülmesi ve yaşatılması için biz kendimize düşen görevi en iyi bir biçimde yerine getirmeye hazırız. Siz öğrencilerimize ve veliler ile öğretmenlerimize sağlamış olduğumuz ulaşım katkısından dolayı son derece mutluyuz. Bizler kültürümüzün yaşatılmasına ilave olarak çevremizin de korunması ve çevre farkındalığının da yaratılması konusunda okullara yönelik hazırlamış olduğumuz çevre kitabımız ve eğitimimiz ile çevre kültür bağlamındaki katkılarımızı en üst seviyeye çıkartma azmindeyiz”

Ataoğlu Nitovikla’da başlatılan bu özel ve anlamlı projede 2012017 döneminde verilen eğitimde 2100 öğrencinin eğitim almasının küçümsenemeyecek bir rakam olduğunun da altını çizdi.

Bu yılki hedefin 3000 öğrenci olacağını belirten Ataoğlu bu rakamın daha da çok artması için gereken katkının verileceğini söyledi.

Ataoğlu Nitovikla’da turist olarak bulunan Belçikalı agro turizmci ve organik tarımcı Kristien de Boodt ile de özel olarak görüşerek görüş alış verişinde bulundu. Nitovikla’da turist olarak kalan Kristien’nin Nitovkla’da Zekai Altan ile çevre-kültür çalışması ile organik bahçe çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eco-agro turizmin ne kadar önemli olduğunun da altını çizen Ataoğlu “Kristien bu modele yönelik çok önemli bir örnektir” dedi. Çevrenin korunmasında ve kültürün sürdürülmesinde agro-eko turizmin de geliştirilmesi için elden gelen tüm çabaları ve olanakları zorlayacağını ve bu modelin hak ettiği bir biçimde yaşaması ve gelişmesi için her türlü çaba ve yasal düzenlemeleri yapacağını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.