banner913
banner932
banner1012

Eğitim Bakanlığı'ndan ek önlemler ve kararlar

banner1020

banner974
Eğitim Bakanlığı'ndan ek önlemler ve kararlar

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan (Covid-19) yeni tip Koronavirüs'ün yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde alınan önlemler kapsamında ek önlemler ve kararlar aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kararlar şöyle:

• 22 Mart 2020 tarihine alınan tüm kreş, okul öncesi, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise, kolej,  meslek lisesi, çıraklık eğitim merkezleri, özel okul, dershaneler, kurs/etüd merkezleri ve üniversitelerde eğitime ara verilmesi kararı 27 Mart 2020 Cuma gününe kadar uzatılmıştır.

• Bakanlığımız tarafından 13 Mart 2020 tarihide duyurulan uzaktan kesintisiz eğitim çalışmaları, Bakanlar Kurulu tarafından çalışanlara idari izin verilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

• (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek KKTC vatandaşı  öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için KKTC kontejanları başvuru süreçleri mağduriyet yaşamayacak şekilde yeniden düzenlenecektir.

• Yurt dışında bulunan KKTC vatandaşı ve KKTC’de öğrenim gören ve şu an yurt dışında bulunan yükseköğrenim öğrencilerinin ihtiyaç olması halinde en yakın Eğitim – Kültür Ateşleri’nden destek alabilirler.

• KKTC Bakanlar Kurulunun 14.3.2019 tarihinde açıkladığı kararlar doğrultusunda yurt dışından ülkemize gelecek tüm öğrencilerin ülkemize gelmeleri halinde yaşam yerlerinde 14 gün gözlem altında kalmaları mecburidir.

• KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na Bağlı tüm öğretmen ve personelin yurt dışına çıkışları çok zorunlu olmadıkça durdurulmuştur. Yurtdışına çıkma zarureti olanlar en üst ita amirinden izin alacaktır.

• (Covid-19) yeni tip Koronavirüs'e karşı alınan önlemler çerçevesinde meydana gelen eğitim kayıplarının giderilmesi yönünde akademik takvimler paydaşlarımızla birlikte yeniden düzenlenecektir.

• Eğitime verilen ara nedeniyle yaşanacak ders kayıplarının durumuna göre Kolej ve yerleştirme sınav uygulamaları yeniden değerlendirilecektir.

• Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda ikinci dönem ara sınavları ertelenmiş olup, sınav tarihleri yapılacak değerlendirmeler sonucunda yeniden belirlenecektir. 

• Bakanlık ve bağlı birimlerinde herhangi bir acil hizmet gerekmesi durumunda, vatandaşlarımız [email protected] mail adresinden veya 08.00- 20.00 saatleri arasında bakanlık bünyesinde oluşturulan 0392 227 7123 ve 0392 600 1824 numaralı telefonlardan acil çağrı merkezine ulaşabileceklerdir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.